Historische rondleiding Rockanje aan Zee

Rockanje aan Zee heeft een geschiedenis die veel verder terug gaat dan de documenten uit 1220 waarin Rockanje voor het eerst terug te vinden is. Het verhaal dat u wordt verteld door de lokale gids tijdens de historische rondleiding op zaterdag 9 mei door Rockanje, neemt u mee vanuit de IJstijd langs de eerste bewoners van onze streek naar de Romeinen, Dirk van Voorne en het ontstaan van Rockanje als badplaats.

Ook zult u ontdekken wat er voor de kust van Rockanje allemaal aan historische momenten hebben plaatsgevonden. U ontdekt de geheimen gangen onder Rockanje, het modder kuuroord, en de link van Rockanje aan Zee met Mata Hari, de schrijver Louis Couperus en Maarten het Hart en nog heel veel meer.

Tijdsduur
De Historische rondleiding duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. We staan veel stil om de vele verhalen te kunnen vertellen. Bij elkaar is de lengte van de hele wandeling net geen 5km. Daar een deel van het traject door de duinen en over het strand loopt, is het dragen van goede wandelschoenen ten zeerste aan te raden.

Reserveren rondleiding
Deelname aan de rondleiding kost € 12,50 per persoon. Per rondleiding is het aantal deelnemers beperkt. Het is daarom noodzakelijk om vooraf uw plaats te reserveren. Stuur een e-mail naar rockanjeaanzee@gmail.com met uw naam, de datum van de rondleiding die u wilt reserveren en het aantal personen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op