Het college is rond

Op 21 april blijkt eindelijk, dat de wethoudersposten binnen Nissewaard zijn ingevuld. De lijsttrekker van ONS dhr. M. Hamerslag zal het nieuwe team van wethouders als eerste loco-burgemeester gaan leiden.

Oudgediende dhr. W.J. Mijnans zal ook weer terugkeren als wethouder voor ONS. De laatste en nieuwe wethouder van ONS zijde is dhr. L. C. F. Soeterboek. Dit is een heel goede zet goed door ONS, want hij heeft veel kennis over de zorg. De zorg is een belangrijke post binnen de politieke agenda van de raad.

Vanuit de VVD wordt dhr. I. S. Bal naar voren geschoven als VVD wethouder. Hij mag als wethouder het beleid bepalen wat zijn vader mag uitvoeren vanuit de ambtelijke organisatie. Dit lijkt niet wenselijk, maar het mag. Er mag iets van gevonden worden, maar het heeft geen consequenties.

De laatste wethouder komt van de PvdA. Hier wordt dhr. W. Struijk de man van de sociale zaken binnen de gemeente. Kijken of hij nu wel kan leven met het reeds vastgestelde budget voor de WMO door het vorige college. Hij en zijn tegenstander dhr. Hamerslag waren het hierover in het verleden niet vaak eens.

Het wachten is op het collegeprogramma 2018 – 2022. De afspraken worden hierin verwoord en beloftes aan de inwoners worden hierin bekrachtig. Het is nog even wachten, maar het programma zal deze week worden bekend gemaakt. Hierna gaat uw politieke redactie analyseren en het aan u verwoorden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op