Herstelmaatregelen SVB voor Pgb-houders

Sinds 1 januari is de Sociale Verzekerbank (SVB) verantwoordelijk voor het beheer van de Pgb-budgetten. De problemen rondom de uitbetalingen zijn de afgelopen maanden veelvuldig in het nieuws geweest. In de komende weken gaat de SVB die problemen oplossen. Alle Pgb-houders in Nissewaard ontvangen rond 14 mei van SVB een brief en een folder waarin staat op welke manier dat gebeurt.

Ook de Pgb-houders in Nissewaard zijn geconfronteerd met dit probleem waardoor bijvoorbeeld ingehuurde hulpverleners niet, niet op tijd of vanuit een verkeerd budget werden uitbetaald. Die fouten worden nu door de SVB in opdracht van het Ministerie van Volkshuisvesting Welzijn en Sport (VWS) hersteld.

Brief en folder van SVB
Alle budgethouders in Nissewaard ontvangen rond 14 mei 2015 een brief van de SVB en een informatiefolder. In de brief en de folder krijgt u uitleg over de zogeheten herstelmaatregelen. U kunt op svb.nl via ‘Mijn PGB’ bijhouden wat er voor uw gegevens wordt aangepast. Dit gaat allemaal automatisch, u hoeft er niets voor te doen.

De SVB ontvangt de budgetten voor de PGB’s van de gemeente óf de zorgverzekeraars (het zorgkantoor). Het gevolg van herstel van fouten bij de SVB maakt dat de gemeente in sommige gevallen achteraf het budget moet aanpassen. Als dat moet gebeuren, informeert de SVB de gemeente daarover. De gemeente controleert die melding. Als dat klopt, stuurt de gemeente u vervolgens hierover een brief.

De SVB stuurt u in juli een persoonlijk statusoverzicht met uw definitieve budget en betalingen. Daarna krijgt u dit overzicht elke maand. U kunt uw overzicht ook inzien via Mijn PGB.

Vragen?
Voor vragen over uitbetalingen aan zorgverleners kunt u contact met de SVB opnemen via de contactpagina op de website svb.nl/pgb/contact. Voor overige vragen kunt u ook terecht op svb.nl/pgb. Heeft u vragen over uw zorg of de hoogte van het PGB? Dan kunt u terecht bij de gemeente Nissewaard, telefoon 14 0181.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op