Helft Nederlanders niet bewust van kosten uitvaart

De helft van de Nederlanders is zich niet bewust van de dekking van zijn/haar uitvaartverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van Monuta. Ook de kosten van de uitvaart worden vaak onderschat, blijkt uit een enquête van Uitvaartverzekering.nl.

Vooral jongeren (69 procent) en vrouwen (54 procent) weten niet voor welke uitvaartkosten zij zijn verzekerd, laat staan dat zij de hoogte van het verzekerde bedragen kennen. Dat is opvallend, want uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de Nederlanders juist wil voorkomen dat nabestaanden moeten opdraaien voor de kosten van hun uitvaart.

Ruim 6.500 euro
Verzekerden die wel weten waar ze voor zijn verzekerd, geven aan een gemiddelde dekking te hebben van 6.777 euro. Bij jongeren (5.463 euro) is die uitkering een stuk lager dan bij volwassenen tussen 26 en 35 jaar (7.790 euro).

De gemiddelde uitvaartkosten komen volgens het Nibud uit op gemiddeld 7.500 euro. De daadwerkelijke kosten kunnen variëren, afhankelijk van het aantal genodigden, de gekozen diensten, bloemen en de grafkist. Ook zit er veel verschil in kosten tussen verschillende begraafplaatsen en soorten graven.

Vergelijken
Een uitvaartverzekering vergelijken is eenvoudig met behulp van een vergelijkingswebsite. Die brengt de premies en voorwaarden van uitvaartverzekeraars namelijk overzichtelijk in kaart.

Als blijkt dat iemand onvoldoende gedekt is, kan er besloten worden een tweede uitvaartverzekering af te sluiten. Een tweede optie is om de dekking bij de huidige verzekeraar aan te passen of te indexeren, in ruil voor een hogere premie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op