Hekelingen in verzet

Hekelingen gaat in verzet tegen de gemeente Spijkenisse. Dat viel te lezen in het Weekblad Spijkenisse van 23 juli j.l. Een van de eerste bewoners van Heer & Meester, Gabri van Ooijen, maakt in een interview duidelijk de gemeente Spijkenisse te willen aanpakken. De inwoner is het niet eens met de gemeente om het bouwplan van Heer & Meester te laten wijken voor een nieuw plan; Park Waterrijk. Hierdoor komen er niet, zoals gepland 37 woningen, maar 93 woningen in het dorpse Hekelingen.

Wat Van Ooijen nog het meest steekt is dat de gemeente Spijkenisse niet communiceert. “De gesprekken komen niet op gang”, zegt hij in de krant. Bewoners maakten hun bezwaren kenbaar in de commissie ROB, maar ook daarna kwamen de partijen niet tot elkaar. “Er blijven te veel vragen onbeantwoord.” Een van de bewoners van de Kaatje Mollaan is naar de rechter gestapt. Die bepaalde dat er direct aansluitend aan de woningen op de Kaatje Mollaan niets mag gebeuren.

Niet tegen
“Het is niet dat we tegen de bouw van woningen zijn, maar we zijn tegen de bouw van het type woningen. We wisten dat er gebouwd zou worden, maar vier vrijstaande woningen of acht kleinere kavels met een aantal niet-vrijstaande woningen is een heel verschil”, zo stelt van Ooijen. Hij wil dat de gemeente luistert: “Hoor de bewoners niet alleen aan, maar luister naar ze”.

Hoogmoed
TROTS Spijkenisse ergert zich aan de halsstarrige houding van het college. De partij ziet verband tussen de geldverspillende projecten van dit college, zoals het nieuwe theater, en het doordrukken van Park Waterrijk. “Het college heeft dringend geld nodig. De gemeentelijke spaarpot is zo goed als leeg, het theater blijkt duurder dan begroot en de grondverkoop in Heer & Meester blijft achter bij zelfs de somberste scenario’s”, zo stelt Chris Hottentot, woordvoerder van TROTS in de commissie ROB. “Door de dure projecten heeft de gemeente niet meer de buffers om het oorspronkelijke plan van Heer & Meester tot 2030 af te wachten. De gemeente dupeert inwoners in Hekelingen nu vanwege hun eigen hoogmoed.” TROTS stemde met D66, GroenLinks, Lokale Politieke Federatie en SP tegen het plan.

Lees het volledige interview in Weekblad Spijkenisse.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op