Heeft u een laag inkomen? Dan betaalt de gemeente mee aan uw zorgverzekering!

De gemeente Nissewaard biedt in samenwerking met CZ Zorgverzekeringen een gunstig geprijsde collectieve ziektekostenverzekering aan voor mensen met een laag inkomen. Er worden twee pakketten aangeboden, waaronder een voor mensen met een handicap of chronische ziekte. Beide pakketten bestaan uit de verplichte basisverzekering en een aanvullende verzekering. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Korting op premie
De gemeente betaalt onder voorwaarden maandelijks mee aan de kosten voor beide pakketten en CZ geeft 7% korting op de premie. In het aanvullende pakket zit onder andere een vergoeding voor de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp, alternatieve geneeswijzen, hulp in het buitenland, gehoormiddelen, tandheelkundige hulp, psychische hulpverlening, hulpmiddelen (ter aanvulling op de hoofdverzekering), prothesevoorzieningen en de kosten van fysiotherapie.

Extra in de verzekering voor mensen met hoge zorgkosten is een hogere vergoeding voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, steunzolen, persoonsalarmering, contributie van patiëntenverzekeringen en de eigen bijdrage vervoer.

Voor degene die zich op deze manier verzekert, wordt de betaling van het eigen risico over tien maandelijkse termijnen verspreid. Informatie over de vergoedingen in de pakketten kunt u vinden op gezondverzekerd.nl.

Gunstige premie
De twee pakketten zijn voor inwoners met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm. Op nissewaard.nl/zorgverzekering staan de normbedragen voor 2018. In 2018 bedraagt voor het pakket Gemeente Extra de totale premie € 147,19 per persoon per maand en voor het pakket Gemeente Extra Uitgebreid € 155,74 (exclusief bijdrage gemeente).

Aanmelden
Ga naar gezondverzekerd.nl, selecteer Nissewaard en meld u aan. Daarna gaat de rest vanzelf. Uw huidige verzekering wordt opgezegd en u bent per 1 januari 2018 verzekerd via de collectieve verzekering van CZ.

Heeft u moeite met het digitaal aanvragen, dan kunt u hulp krijgen van:

  • Stimos, Raadhuislaan 39a in Spijkenisse, telefoon: (0181) 769 068
  • The Papershop, Curieweg 5/unit 18 in Spijkenisse, telefoon: 06-13060099;
  • Budgetinloop in het wijkcentrum de Akkers, op dinsdag van 9:00 tot 12:00 uur;
  • in de huiskamer van bibliotheek de Boekenberg, op woensdag van 18:15 uur tot 20:15 uur.

In wijkcentrum de Akkers is 7 december 2017 een voorlichtingsbijeenkomst over ziektekosten en de zorgverzekering. Het programma start om 16:00 uur, waarna tot 18:00 uur ruimte is voor individuele vragen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op