Happy Italy vestigt zich in Boekenberg Spijkenisse

Restaurantketen Happy Italy en het college van Nissewaard hebben een intentieovereenkomst gesloten waarin staat dat Happy Italy zich vestigt in het gebouw Boekenberg Spijkenisse. Happy Italy huurt 940 vierkante meter bruto oppervlakte met een mogelijkheid tot koop. De overeenkomst is voor een periode van tien jaar met een optie tot huurverlenging van nog eens vijf jaar.

Bij de onderneming Happy Italy kan men dagelijks terecht voor Italiaanse gerechten. Op dit moment heeft Happy Italy tien succesvolle vestigingen verspreid over heel Nederland. In 2016/2017 komen daar elders in Nederland nog eens drie vestigingen bij.

“Voor een goed economisch functionerend winkelgebied is duidelijk meer nodig dan alleen winkels” aldus wethouder Economie Christel Mourik. “Het gaat steeds meer om de beleving, de sfeer en de gezelligheid. Een horecafunctie als Happy Italy sluit hier uitstekend op aan. Het geeft daarnaast ook de werkgelegenheid nog eens een enorme impuls.” Door de ondernemer worden 40 fulltime fte’s uit het bemiddelingsbestand Voorne Putten voor minimaal een jaar in dienst genomen .

Voor de leegstand in de gemeentelijke gebouwen heeft het ook een positief effect. De verhuur of verkoop vermindert de leegstand met 12,3 %. Wethouder Kees Dijkman (o.a. Accommodaties): “Wij willen zo min mogelijk leegstaande gemeentelijke gebouwen. Het geld wat hiermee wordt bespaard, kan aan andere belangrijke zaken worden besteed. Daarnaast neemt met de komst van Happy Italy de sfeer en aantrekkelijkheid van Boekenberg Spijkenisse en het plein aanzienlijk toe.”

De financiële aspecten moeten nog aan de raad worden voorgelegd. Als deze hiermee instemt zal Happy Italy zich in het voorjaar van 2017 vestigen in Spijkenisse.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top