Grote respons op naam nieuwe gemeente

Er zijn al ruim 300 inzenders van een naam voor de nieuwe gemeente na de herindeling van Bernisse en Spijkenisse. Beide gemeenten betrekken hun inwoners bij het bedenken van een naam voor de nieuwe gemeente. Alle inwoners hebben tot 1 mei de gelegenheid hun ideeën op verschillende manier in te zenden. De winnaar, wiens suggestie uiteindelijk door de gemeenteraden wordt gekozen, krijgt een mooie prijs.

Sinds 1 april kunnen inwoners van Bernisse en Spijkenisse suggesties voor een nieuwe naam voor de nieuw te vormen gemeente insturen via de websites van beide gemeenten. De gemeenten kregen op deze manier al ruim 300 ideeën binnen. Vorige week hebben alle huishoudens in Bernisse en Spijkenisse ook nog een folder thuisbezorgd gekregen. Daarop kunnen inwoners van de fusiegemeenten hun suggestie voor de naam van de nieuwe gemeente schrijven. Deze kunnen zij op de zogenaamde ‘Wall of Name’ plakken of achterlaten in een van de daarvoor bestemde stembussen.

Wall of Name
De Wall of Name staat in de maand april steeds op de zaterdagmarkt in Spijkenisse. Bezoekers van de markt kunnen hun naamsuggestie aan de wand bevestigen. Ook in Bernisse staat de Wall of Name op de Markt. Op vrijdag 19 en 26 april staat de wand op de markt in Heenvliet en op woensdag 24 april op de markt in Zuidland.

Stembussen
Op diverse plekken in beide gemeenten staan speciale stembussen. Inwoners van de fusiegemeenten kunnen hun suggesties voor de nieuwe naam in deze stembussen achterlaten. Ook de namen die in de stembussen worden gedaan, krijgen een plaatsje op de namenlijst. In Bernisse staan de bussen in Zuidland (Bibliotheek, Slands Hof en Drenkwaard), Oudenhoorn (De Meent), Abbenbroek (Coöperatie supermarkt), Geervliet (De Haveling), Heenvliet (Bibliotheek, Albert Heijn en de Witte Olifant) en Simonshaven (Simonsheijn). In Spijkenisse staan de speciale stembussen in bibliotheek Boekenberg Spijkenisse, theater De Stoep, stadhuis Spijkenisse, wijkcentrum Noord, wijkcentrum De Akkers en Dorpshuis Hekelingen.

Procedure
Tot 1 mei kunnen bewoners van het gebied hun naamsuggestie nog insturen. Dit kan digitaal via de websites www.gemeentebernisse.nl of www.spijkenisse.nl, door de naam op de Wall of Name te bevestigen tijdens marktdagen of door een naamsuggestie in een van de stembussen achter te laten. Aan het einde van de maand worden alle ingezonden namen verzameld en op een lijst gezet. Vervolgens gaat een commissie die speciaal voor deze gelegenheid is samengesteld met de lijst aan de slag. In de weken daarna wordt een zogenoemde shortlist opgesteld van maximaal vijf namen. Uiteindelijk zal een daarvan worden voorgedragen als naam voor de nieuwe gemeente. Voor de zomer nemen de beide gemeenteraden een besluit en weten de inwoners van Bernisse en Spijkenisse hoe hun nieuwe gemeente vanaf 1 januari 2015 gaat heten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top