Grote alcoholcontrole in Spijkenisse

Afgelopen avond was er een grote alcoholcontrole in Spijkenisse. Alle toegangswegen rondom Spijkenisse werden door het basisteam Nissewaard gecontroleerd. Het resultaat was dat er 24 personen werden aangehouden ter zake het rijden van een motorvoertuig onder invloed van alcohol.

Tegen 19 personen werd proces verbaal opgemaakt waarvan er 16 werden heengezonden met een strafbeschikking van enkele honderden euro’s en 3 kregen een dagvaarding in persoon om te verschijnen voor de rechter. Verder werden er 2 rijbewijzen ingevorderd omdat die een te hoog alcohol promillage hadden en 2 personen kregen een proces verbaal ter zake rijden zonder rijbewijs.

Hoogst gemeten alcohol promillage was 750 ug/l. Strafbaar is vanaf 220 ug/l.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

4
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LeoRichardDr.Paul Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Dr.Paul
Gast
Dr.Paul

Onvoorstelbaar dat er in Nederland nog zoveel mensen rijden met alcohol in hun bloed. Kennelijk is het maatschappelijk nog niet doorgedrongen hoe misdadig dit is. In Amerika verschenen in de jaren 80 al bumperstickers met teksten als ‘een dronken automobilist heeft mijn dochter vermoord’. In de jaren 90 zag je een volledige omwenteling in de strafmaat (hele zware straffen) en strafbaarstelling (passagiers, horeca etcetera). Na 2000 was het klaar met elke vorm van acceptatie. Nu wordt het gezien als een zwaar misdrijf. Mensen zetten ook zelf anderen aan de kant bij twijfel of bellen onmiddellijk de Sheriff. In Nederland heerst… Lees verder »

Richard
Gast
Richard

Dr.Paul, ik ben het helemaal met je eens. Drinken hoort wat mij betreft helemaal niet bij rijden. Een zero tolerance beleid zou ik dan ook van harte toejuichen.

Ik ben een aantal keer in Amerika geweest en heb daar ook aan het verkeer deelgenomen. het autorijden is daar sowieso relaxter dan in in Nederland. Ik ben totaal geen agressie op de weg tegengekomen….

Dr.Paul
Gast
Dr.Paul

Opmerkelijk trouwens dat er onder dit artikel een advertentie op-popped met de tekst ‘met drank gereden?. Rijbewijs kwijt? Krijg hem snel terug! Onze specialist helpt!’. Kijk, dat is nou het verschil he. Hier in Amerika zou zoiets ondenkbaar zijn. De maatschappelijke acceptatie van ‘dronken rijden’ is nul komma nul. Een van de redenen om Nederland vaarwel te zeggen. We blijven hangen in de jaren 60.

Leo
Gast
Leo

Van alcomobilisten zou het rijbewijs definitief moeten worden ingenomen: deze lui hebben bewezen zich niet verantwoordelijk in het verkeer te kunnen gedragen. Uitvluchten, zoals “ik heb mijn rijbewijs nodig voor mijn werk” doen niet ter zake, dit kun je ook wel bedenken voordat je met een slok op gaat rijden. Zulk gedrag getuigt van een minachting voor het leven van je medemens en is op geen enkele wijze goed te praten.

Top