Groot Nissewaards Dictee

Op woensdag 25 januari 2017 organiseert Lionsclub De Bernisse, samen met het Taalhuis Nissewaard voor de eerste maal een Groot Nissewaards Dictee. Locatie: De Boekenberg in Spijkenisse. Schrijven voor het goede doel, voor de eer én voor mooie prijzen!

Het dictee
Het evenement is gebaseerd op het Groot Dictee der Nederlandse taal. Hiervan is het principe bekend: deelnemers moeten de zinnen die worden voorgelezen, correct overnemen. Het aantal fouten bepaalt de score van de deelnemer.

Ons Groot Nissewaards Dictee gaat van een ander principe uit: hier geldt het aantal GOEDE woorden. Men laat zich per goed woord sponsoren voor het goede doel. Men kan dus niet alleen zijn/haar kennis van de Nederlandse taal beproeven, maar ook iets bijdragen aan het goede doel.

Het Taalhuis en de Lionsclub
De opbrengst van dit dictee komt ten goede van het Taalhuis in de bibliotheek de Boekenberg te Spijkenisse. Het Taalhuis ondersteunt mensen die de Nederlandse taal niet goed kunnen lezen of schrijven.

Lionsclub De Bernisse maakt deel uit van Lions International, een wereldwijde organisatie die zich inzet voor goede doelen. Deze actie dient om laaggeletterdheid te verminderen zodat iedereen zo goed mogelijk kan lezen en schrijven. Klik hier voor meer informatie over het doel.

Meedoen aan het Groot Nissewaards Dictee?
U kunt zich digitaal aanmelden voor deelname aan het Groot Nissewaards Dictee.
Aanmelden Groot Nissewaards Dictee leerlingen Groep 8.
Aanmelden Groot Nissewaards Dictee Volwassenen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op