Groepsaankoop zonnepanelen van start

De gemeenten op Voorne-Putten doen mee aan de groepsaankoop zonnepanelen ‘SamenZonneEnergie’. Inwoners van de eilandgemeenten kunnen zich vrijblijvend inschrijven als deelnemer van de groepsaankoop. Na een veiling onder gekwalificeerde zonnepanelenleveranciers ontvangen alle geïnteresseerden een aanbod op maat.

De gemeenten op Voorne-Putten doen de groepsaankoop samen met 14 andere Zuid-Hollandse gemeenten in samenwerking met het onafhankelijke consumentencollectief iChoosr. Dit is alweer de vijfde groepsaankoop van SamenZonneEnergie in de provincie Zuid-Holland.

Zuid-Holland al 50.000 panelen rijker door de groepsaankoop
In de gemeenten Nissewaard, Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne hebben inmiddels 780 huishoudens meer dan 8.563 zonnepanelen aangeschaft via SamenZonneEnergie. In de provincie Zuid-Holland zijn dat zelfs 4.600 huishoudens met meer dan 50.000 zonnepanelen.

De verklaring voor het succes van SamenZonneEnergie is volgens Kirsten Kremer, projectmanager van SamenZonneEnergie, te vinden in de voordelen die je kunt behalen met een groep: “Samen kun je de beste prijs-kwaliteitverhouding bedingen. SamenZonneEnergie doet daarnaast al het complexe uitzoekwerk en informeert deelnemers tijdens de actie uitgebreid over zonne-energie en persoonlijke mogelijkheden”, aldus Kremer.

Vrijblijvend inschrijven
Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan de groepsaankoop door zich uiterlijk 11 november vrijblijvend in te schrijven via SamenZonneEnergie.nl. Op 12 november organiseert SamenZonneEnergie een veiling onder zonnepanelenleveranciers. De leverancier die het beste bod uitbrengt, wint de veiling en doet de deelnemers een persoonlijk aanbod.

Als een deelnemer besluit om het aanbod te accepteren, dan wordt er een volledig en kwalitatief hoogwaardig zonnepanelensysteem geïnstalleerd. Vanaf dat moment wekt de nieuwe eigenaar van het zonnepanelensysteem direct zelf zonne-energie op. De gemeenten op Voorne-Putten zet via SamenZonneEnergie dus een stap naar een duurzamere omgeving.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top