GroenLinks verheugd over prijsverlaging buskaartjes Zuid-Holland

Woensdag sprak de Provincie Zuid-Holland af de prijs van buskaartjes blijvend te verlagen. Een groot succes voor GroenLinks Statenlid Berend Potjer die zich daar al jarenlang voor inzet. Potjer is superblij voor de busreizigers: “Dit is echt heel goed nieuws voor de busreizigers van Zuid-Holland.

Het is voor het eerst sinds de invoering van de OV chipkaart dat de buskaartjes niet duurder worden en zelfs goedkoper. Zuid-Holland heeft hiermee de primeur, maar wij hopen dat dit besluit veel navolging krijgt.”

De tariefverlaging is er niet zomaar gekomen. Potjer: “in Zuid-Holland zijn sinds de invoering van de OV chipkaart de provinciale OV-tarieven elk jaar gestegen en de provinciale autotarieven juist gedaald. Toch ging het politieke debat alleen over de autotarieven.

GroenLinks was in eerste instantie de enige partij die de prijsstijging van OV-tarieven wilde bespreken. Na massaal protest van de busreizigers in de Hoekse Waard kwam daar verandering in, wat nu uiteindelijk heeft geleid tot dit mooie resultaat.” De tariefsverlaging per 2018 geldt voor Connexxion op de Zuid-Hollandse eilanden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top