GroenLinks brengt gevolgen woningnood in beeld

Met een video brengt GroenLinks Zuid-Holland in beeld wat de gevolgen zijn van het tekort aan betaalbare woningen. De video vertelt het waargebeurde verhaal van een moeder die 10 maanden noodgedwongen mat haar dochter in een studentenkamer woonde.

Statenlid Anneloes van Hunnik: ‘De woningnood in Zuid-Holland is enorm. Wij laten met deze video zien hoe belangrijk het is dat we daar iets aan doen’

GroenLinks wil dat de provincie een duidelijke norm oplegt aan gemeenten voor het aantal betaalbare huur- en koopwoningen in hun voorraad. Die norm moet ook worden gehandhaafd. Van Hunnik: ‘Al onze inwoners verdienen een passende woning.

Als ik door de provincie reis, zie ik vooral dure villa’s die worden gebouwd. Terwijl er zo’n grote vraag is naar betaalbare woningen. Daarom moet de provincie in actie komen.’

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
WillemVolt Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Volt
Gast
Volt

Dure huur en koopwoningen leveren meer geld op voor de gemeente, dus die geeft daar vergunningen voor. De woningcoöperaties dwingen om sociale woningen te bouwen levert veel minder op. Het eeuwige dilemma.

Willem
Gast
Willem

Je vergeet een belangrijk dingetje, veel sociale woningen zijn naar asielzoekers gegaan, die hebben voorrang op alles.

Top