Groene golf Visserskreek officieel van start

Op zaterdag 16 juni is in de Visserskreek in Spijkenisse, officieel de “Groene Golf” gestart. Een initiatief vanuit de bewoners zelf, verbonden door de combinatie functionaris van de gemeente Nissewaard, ondersteund door Creatief Beheer.

Creatief Beheer maakt wijken groen en kindvriendelijk op een nieuwe en zeer effectieve manier, sinds een aantal jaar ook actief in Spijkenisse zuid-west, o.a. in de buurttuin aan de Klokbekerkreek.

De bewoners maken met elkaar de straat en het openbaar groen netjes, de gemeente heeft 1 man personeel en een wagen geleverd om al het onkruid, zwerfvuil en snoeiafval af te voeren. Voor een oudere bewoonster, die zelf haar tuin niet meer kan bijhouden, is de tuin weer netjes gemaakt.

Er werd onkruid verwijderd, gesnoeid en geveegd, maar ook plezier gemaakt en veel buren ontmoeten elkaar door deze actie voor het eerst en zullen elkaar wellicht in de toekomst herkennen en groeten.

Voor de kinderen was er een springkussen neergezet maar ze mochten natuurlijk ook helpen met de nieuwe plantjes. Tussen de middag was er een gezamenlijke lunch. Veel bewoners hebben positief gereageerd op de oproep om mee te doen en kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag!

Deze diashow vereist JavaScript.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op