Gratis inspiratie bij Kunst, Hobby & Knutsel

BIO staat er met grote letters op het zakje tomatenzaadjes. B(ijzondere) I(ngewikkelde) O(mweg) om terug naar de oorsprong te komen? Was niet alles al met elkaar in balans voordat we stukjes DNA begonnen te knippen en te plakken? Het voelt als een kloddertje roze hieerrrr en een kloddertje roze daaaarrrr.

Een mega simpel schilderijtje gaat voor vele miljoenen over de veiling toonbank terwijl de zoveelste pracht tekening vanuit school bijna per direct foetsie gaat in de vuilnisbak. Is dat de reden waarom mensen creatief zijn “afgestompt” en moedeloos op de bank zitten te kijken naar “the never ending story” geluid en beelden producerende TV?

Als ik kijk naar mijn handen weet ik dat ze tot zoveel meer in staat zijn dan te rusten in mijn schoot. Als ik met mijn ogen echt ga kijken naar al het moois om me heen “hoeft het niet te bewegen” maar vormt het een “stil leven” wat mijn gedachten even stopt.

Bla, bla bla blaaaaaa…… totdat mijn handen en mijn hoofd gaan samenwerken….op een eenvoudig stuk papier…..met wat potloden en een gum….langzaam gebeurt er iets….het krijgt vorm….het maakt bewegingen in mijn hoofd….die de herrie heeft overstemd….ik ben eindelijk weer even wie ik wil zijn…..dat kleine ukkie met een handje vol potloodjes, een roze blos op m,n wangen en pretlichtjes in m,n ogen. Mondriaanje …..in de dop, zet gezellig haar petje weer op, laat de regen maar vallen want mijn creativiteit gaat KNALLEN!

Aankomende woensdag en vrijdag tussen 9.30- 17.30 uur en zaterdag van 10-14 uur a.s. “gratis proeverij van inspiratie” neem je tekenblok, potloden en een gummetje mee. Entree 1,50 voor leden en 3,- per halve dag. En voor wie nog niet durft ….omdat “goedkoop” een vies woord is geworden? Een kopje koffie of thee kost 1 hele euro….en daar betalen we bij KHK de rekeningen van!

Kunst, Hobby & Knutsel
Karin Takes & Arthur van den Bergh
A. van der Nootstraat 6
3201BG Spijkenisse

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op