Grafschennis op begraafplaats Ommering

Vandalen hebben op de Spijkenisser begraafplaats de Ommering maar liefst elf keer in acht maanden tijd het graf van de vorig jaar december overleden 28-jarige Samantha van Veen vernield.
Samantha’ moeder Sylvia is verbolgen en ontroostbaar.

Want ondanks diverse aangiftes, klachten en verzoeken weigert de beheerder van de afgelegen gemeentelijke begraafplaats iets tegen de vernielzucht te doen. Nader onderzoek of camera’s bij het graf? Het wordt van de hand gewezen. “Zoiets zou schending van de privacy zijn.”

Sylvia gelooft er niet in dat herten of konijnen de graven bezoedelen en persoonlijke bezittingen zouden weggrissen. “Ik vind het knap als die er met beeldjes of fotolijstjes vandoor gaan”, zegt ze.

De laatste tijd gaat ze met lood in de schoenen naar het kerkhof, bang dat er wéér iets vernield is. Ze overweegt dan ook om het lichaam van Samantha te laten opgraven en cremeren.

Het is een publiek geheim dat hangjongeren ‘s avonds en ‘s nachts bezit nemen van de begraafplaats om te chillen of te dealen. Bierblikjes – deels in verroeste staat – zijn daar de stille getuigen van.

De schade op het kerkhof beperkt zich ook niet tot het graf van Sylvia’s dochter. “Ik weet zeker dat een camera het hele probleem zou oplossen.”

Bron rijnmond.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op