Gezondheidsmonitor volwassenen start september

Vanaf 9 september kan het zo zijn dat u de vragenlijst ‘Gezondheidsmonitor 2016’ ontvangt van de GGD Rotterdam-Rijnmond. Dit onderzoek vindt iedere vier jaar plaats. Deze vragenlijst gaat over uw gezondheid, uw leefstijl en uw woonsituatie.

Niet iedereen vanaf 17 jaar en ouder ontvangt de vragenlijst in de regio Rotterdam-Rijnmond. Er wordt willekeurig een steekproef getrokken uit het bevolkingsregister. Wel is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de vragenlijst invullen, zodat we een goed beeld krijgen van de gezondheid in Nissewaard.

Landelijk gezondheidsonderzoek
De vragenlijst maakt onderdeel uit van het landelijke gezondheidsonderzoek waarin de GGD samenwerkt met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hierdoor levert het onderzoek ook informatie op over de gezondheid van heel Nederland.

Een groot deel van de inwoners in Nederland van 17 jaar en ouder krijgt een vragenlijst van de GGD. Alle GGD’en in Nederland voeren dit onderzoek uit in opdracht van de gemeente. Met de gegevens kunnen gemeenten en de GGD gericht activiteiten organiseren om de gezondheid en het welzijn van inwoners te verbeteren.

Vul de vragenlijst in
Door de vragenlijst in te vullen helpt u de gemeente te bouwen aan een gezonde toekomst voor iedereen! U kunt de vragenlijst tot 1 december 2016 invullen.

Meer informatie vindt u op www.ggdrotterdamrijnmond.nl/gezondheidsmonitorvolwassenen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op