Getuigen gezocht woningoverval Schopvoorde

Vrijdag 14 augustus 2015 omstreeks 02:10 uur ligt een 67-jarige vrouw in haar woning aan de Schopvoorde in Spijkenisse te slapen als zij een harde klap hoort. De vrouw staat op en wil vanaf haar slaapkamer op de eerste verdieping naar beneden gaan om een kijkje te nemen.

Als zij haar slaapkamer uit loopt, ziet zij een man in donkere kleding en met een witte doek voor zijn neus. De vrouw schrikt hier enorm van en zij wil zo snel mogelijk naar beneden rennen. In haar vlucht richting de trap ziet ze in een flits nog een tweede man in de andere slaapkamer. Al gillend rent de vrouw naar beneden en vlucht via de achterdeur de tuin in. In haar nachtkleding heeft de vrouw bij de buren op het raam gebonkt.

Ook een 42-jarige buurman is wakker geworden van de harde klap. Hij kijkt uit zijn slaapkamerraam en ziet twee mannen voor de woning van zijn buurvrouw staan. Toen hij zijn buurvrouw hard hoorde gillen, is hij naar beneden gegaan en heeft hij de voordeur geopend.

Hij ziet dat er ineens een auto voor de deur van zijn buurvrouw staat. Een man met witte gezichtsbedekking schreeuwt naar hem dat hij naar binnen moet gaan. Dit doet de buurman niet direct. Hij ziet vervolgens dat er nog twee of drie mannen door de voorruit van de woning van zijn buurvrouw naar buiten komen.

Vervolgens schreeuwt de man met de witte gezichtsbedekking opnieuw naar hem dat hij naar binnen moet gaan. Een andere man lost vervolgens een schot in de richting van de man. Het schot mist de man gelukkig op een haar na.

Hierna zijn de verdachten in de auto in gestapt en gevlucht in de richting van de Heemraadlaan. Een verdachte is niet in de auto gestapt, maar is te voet gevlucht in onbekende richting. Er is een kluis buit gemaakt, welke inmiddels weer is terug gevonden.

Signalement
Er is helaas geen duidelijk signalement. Wel is bekend dat de man met witte gezichtsbedekking tussen de 1.80-1.85 m lang is en een normaal postuur heeft. De twee andere verdachten droegen donkere gezichtsbedekking. Een van de verdachte is duidelijk kleiner, rond de 1.70 m. Alle drie de verdachten zijn vermoedelijk licht getint en droegen capuchons grijs van kleur.

Auto
Op de vluchtauto zaten buitenlandse kentekenplaten, wit van kleur met zwarte letters. Het zou gaan om een blauw kleurige Dacia Logan of een oud model VW Golf. Opvallend was dat over de gehele breedte aan de achterkant van de kofferbak donker kleurig tape zat. Mogelijk is dit gedaan om een bedrijfsnaam of logo te verhullen.

Vragen
– Wie heeft iets gezien of gehoord in de omgeving van de Schopvoorde tussen 2 en 2.30 uur?

– Wie heeft er informatie over de vluchtauto in combinatie met de buitenlandse kentekenplaten en het afplak tape?

– Wie heeft anderszins informatie over dit incident wat het onderzoek kan helpen. Neemt u dan contact op met de politie via de gratis Opsporingslijn 0800-6070. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top