Geslaagde 61e editie Fokveedag Hellevoetsluis

Het programma voor de 61e aflevering van Fokveedag Hellevoetsluis zag er goed uit. Natuurlijk speelden de mooiste koeien van Voorne Putten, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard zaterdag 11 augustus weer de hoofdrol, tijdens dit plattelandsevenement. Daarnaast toonden sterke paarden en sterke mannen hun krachten.

Zoals ieder jaar was Fokveedag Hellevoetsluis vooral een schoonheidswedstrijd voor koeien. In verschillende leeftijdsrubrieken koos een jury de mooiste uit. Terwijl de trotse dieren en hun even trotse eigenaren door de keuringsring stapten, liepen de ganzen op de maat van de muziek tussen de benen van de bezoekers door en toonden konijntjes hun springkunsten. Ook waren er voortdurend hondenshows te zien.

De Fokveedag Hellevoetsluis vond traditiegetrouw de tweede zaterdag in augustus plaats. Tijdens dit evenement voor boeren, burgers en buitenlui kon jong en oud genieten van het mooie plattelandsleven op Voorne-Putten.

Net als voorgaande jaren kon je op de streekmarkt proeven van al het lekkers dat Voorne-Putten voortbrengt. Denk daarbij aan kaas, honing, groenten maar ook aan paling. Kinderen konden zich vermaken door een rondje te rijden op een kameel, spelletjes te spelen, konijnen en cavia’s te aaien of vreemde capriolen uit te halen op een springkussen.

Kortom, Fokveedag Hellevoetsluis; daar moet je geweest zijn!

Deze diashow vereist JavaScript.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op