Gemeentesecretaris Joop Pol krijgt bij afscheid Erepenning in goud

Joop Pol heeft op 23 april bij zijn afscheid als gemeentesecretaris van de gemeente Nissewaard, de Erepenning in goud gekregen uit handen van burgemeester Mirjam Salet. De heer Pol is van 1 februari 2002 tot zijn pensioendatum van 1 december 2014 gemeentesecretaris van Spijkenisse geweest. Van 1 januari 2015 tot 1 mei van dit jaar was hij kwartiermaker/secretaris van de nieuwe gemeente Nissewaard.

Burgemeester Mirjam Salet in haar speech
“Joop Pol heeft als gemeentesecretaris nooit in de schijnwerpers gestaan, maar werkt op de achtergrond en maakt het mogelijk dat gemeentelijke activiteiten, beleid en bestuurders positieve aandacht krijgen. Hij creëert de randvoorwaarden voor goede dienstverlening aan de burgers.

In veel gemeenten heeft het dualisme tot een onnodig grote kloof tussen raad en organisatie geleid. De heer Pol heeft vanaf zijn aantreden nauwe samenwerking met de raadsgriffie gezocht. Griffie en ondersteuners van het college werken dan ook nauw samen en zorgen ervoor dat de besluitvormingsprocessen van raad en college goed aansluiten. Wie naar andere gemeenten kijkt, weet dat dit geen vanzelfsprekendheid is.

Intergemeentelijke samenwerking op en buiten Voorne-Putten is bij het huidige lokale takenpakket een voorwaarde voor doeltreffend en doelmatig werken. De heer Pol heeft veel energie gestoken in de totstandkoming van, liefst eilandbrede, samenwerkingsvormen.

Dan is er nog zijn belangrijke bijdrage aan de fusie Bernisse-Spijkenisse. Vanaf de start van dat traject heeft de heer Pol er als lid van de voor de fusie opgerichte stuur- en projectgroep aan bijgedragen dat de fusie zo geruisloos kon verlopen als het geval is geweest.

Goed democratisch bestuur en een klantgerichte overheid bestaan niet zonder een stevig fundament. De heer Pol zorgde ruim dertien jaar op uitstekende wijze en met volledige inzet voor dat fundament.”

Foto: Peter de Jong

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top