Gemeentebestuur houdt belastende informatie achter

Dinsdag 9 april a.s. bespreekt de gemeenteraad van Spijkenisse de rapportage Integriteit 2012. Hieruit blijkt dat drie ambtenaren van de gemeente Spijkenisse op de vingers zijn getikt door de gemeente. Een van de ambtenaren had vermoedelijk informatie gedeeld met twee raadsfracties. Hierdoor werd de betrokken wethouder, aldus het rapport, in verlegenheid gebracht. De ambtenaar heeft na onderzoek een schriftelijke berisping gekregen.

Trots op Nederland is verbaasd over deze situatie en wil in de commissie Algemene Zaken (AZ) om opheldering vragen. De raad behoort, volgens de partij, het college van Burgemeester en Wethouders te kunnen controleren. Dit kan alleen als de raad er op kan vertrouwen dat zij ook alle informatie toegestuurd krijgt. Uit deze rapportage valt op te maken dat de betreffende wethouder schijnbaar informatie heeft achtergehouden die hem of haar in de problemen heeft gebracht.

Het is Trots niet bekend om welke situatie het gaat. Daarom wil de fractie in de commissie weten waar het om gaat en welke informatie door de ambtenaar is gedeeld. De partij vindt het ontoelaatbaar als blijkt dat het gemeentebestuur bewust belastende informatie heeft achtergehouden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top