Geen asbest in mini- of ondergrondse containers!

De medewerkers van de afvalophaaldienst van Reinis krijgen regelmatig te maken met gevaarlijke afvalstoffen die niet in mini- of ondergrondse containers mogen worden gegooid. Meestal gaat het hier dan om vermoedelijk asbesthoudend afval, zoals gebroken stukken golfdakplaat.

De medewerkers op de wagens van Reinis constateren dat pas, als zij de minicontainer in de laadruimte van de wagen legen. In zo’n geval worden onmiddellijk alle werkzaamheden gestaakt en de asbestprocedure gestart.

Laatst zat er ongeveer twee m2 gebroken golfdakplaat in een minicontainer. De eigenaar was ervan overtuigd dat dit geen asbest bevatte. Na laboratoriumonderzoek bleek er echter wel asbesthoudend materiaal in te zitten.

Voer bij twijfel dergelijk materiaal nooit op deze wijze af, ook als u denkt dat er geen asbest inzit.

De boetes voor deze overtreding zijn zeer hoog, de boetebedragen zijn vastgesteld en beginnen bij € 1.500. Dit zijn onkosten die u echter makkelijk kunt voorkomen.

Als u twijfelt of u met asbest te maken heeft, neemt u dan contact op met Reinis. U krijgt aan de hand van de hoeveelheid materiaal gratis geschikt verpakkingsmateriaal van Reinis. U kunt het verpakte materiaal daarna gratis bij de nieuwe Stadswerf aanbieden.

Bron: waterlandspijkenisse

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top