Geen arbeidsmigranten in kantoorpand Boyleweg

De huisvesting van arbeidsmigranten in het pand in Spijkenisse dat bedoeld was voor de opvang van vluchtelingen wordt gestaakt. Het college van B&W van de gemeente Nissewaard heeft vandaag het voornemen om de vergunning in te trekken kenbaar gemaakt aan de eigenaar van het gebouw.

Deze heeft hierna toegezegd de huisvesting van arbeidsmigranten zo spoedig mogelijk te staken. Hiermee vervalt de noodzaak om de tijdelijke vergunning onmiddellijk in te trekken..

Het college stelt dat deze vergunning twee jaar geleden uitsluitend is verleend vanwege de maatschappelijke noodzaak om vluchtelingen op te vangen. Het idee om in dit kantoor arbeidsmigranten te huisvesten zou nooit zijn toegewezen. In 2016 niet en nu ook niet omdat hier geen enkele noodzaak toe is, zo stelt het college.

Uiteindelijk is de opvang van vluchtelingen in Nissewaard niet nodig gebleken omdat er minder vluchtelingen kwamen dan verwacht en heeft het COA de locatie in Spijkenisse gesloten.

De tijdelijke vergunning loopt door tot 10 juni 2018. Een principe verzoek van de eigenaar om deze te mogen verlengen voor de huisvesting van arbeidsmigranten is al eerder door het college afgewezen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op