Gecombineerde commissie 15 mei 2018

In de gecombineerde commissie van 15 mei 2018 was duidelijk de onwennigheid te merken van de huidige raadsleden en steunraadsleden. De nieuwelingen hebben duidelijk moeite met de voorhanden liggende materie en de zittende stelden routinematige vragen over de behandelende materie.

De drie nieuwe wethouders hadden minder moeite met het beantwoorden van de gestelde vragen. Voor de twee zittende wethouders was het een kolfje naar hun hand. Het kennis niveau over de inhoud is grotendeels verdwenen bij de oppositiepartijen.

PVV en Nissewaard Lokaal hebben op een belangrijk meningsvormend agendapunt als maartcirculaire 2018 geen vragen. Dit is schijnend, want het gaat over het geld wat het Rijk uitkeert aan de gemeente.

Alleen coalitiepartij ONS in de persoon van oud-wethouder van financiën dhr. de Vos heeft zinnige vragen aan wethouder Hamerslag. Of het een één-tweetje is, is bij de redactie niet bekend.

Bij de presentatie van de politie Nissewaard werden door enkele fracties vragen gesteld over verwarde personen. De enige vraag die niet werd gesteld, maar wellicht op haar plaats was en duidelijkheid zou hebben gecreëerd, was vragen naar de definitie van een verward persoon.

De politie heeft namelijk een andere definitie dan een instelling als de GGZ. Gelukkig kon de politie goede cijfers presenteren over het eerste kwartaal van 2018.

De voorlopige conclusie van de redactie is, dat het collegeprogramma al een eind is uitgevoerd door het huidige college, voordat de oppositie voldoende kennis heeft vergaard om kritische vragen te stellen over het collegeprogramma.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
R Oranje Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
R Oranje
Gast
R Oranje

De drie wethouders beantwoordde 90% van de vragen niet!! Alles werd vooruit geschoven zonder het echt smart te maken!! Omdat Nissewaard Lokaal ook in de vorige oppositie had gezeten konden zij vragen stellen over de maartcirculaire 2018. Maar helaas kwamen er geen vragen van Nissewaard Lokaal. De PVV had al eerder aangegeven de hoeveelheid stukken te kort voor de vergadering krijgt aangeleverd! Dit was de reden voor het onthouden van hun stem!

Top