Forza! Nissewaard omarmt de toekomstvisie Nissewaard

In de commissie Leefomgeving van dd 22-11-2017 heeft Forza! positief over de ‘Toekomstvisie Nissewaard’ geadviseerd. Er zijn keihard nieuwe woningen nodig, gezien de grote vraag. Ook voorziet dit plan in een variatie aan sociale huurwoningen en dit is van groot belang.

In Sterrenkwartier en Noord zijn diverse flatwoningen verdwenen, of staan op de nominatie om te verdwijnen. De vraag naar betaalbare woningen die niet op de 4e verdieping van een liftloze flat liggen, is groot.

In dit plan wordt daarin voorzien. De komst van twee nieuwe ontsluitingswegen, één ten zuiden van Spijkenisse en één naast de huidige Hartelbrug zorgen voor een ontlasting van de huidige uitvalswegen, zodat de komst van 3500 woningen geen extra druk voor de huidige uitvalswegen zorgen.

Dit plan is dus in de opinie van Forza! een goed idee. Het plan vindt zijn uitvoering over een periode van 20 jaar en neemt Nissewaard mee de toekomst in. Ook als conservatieve partij, kan Forza! dit plan huldigen, eigenlijk in alle behoeftes wordt hiermee voorzien.

Zo wordt de stad aantrekkelijk voor starters en studenten, vinden senioren er een betaalbare oplossing voor de behoefte die ontstaat na het verlaten van de eengezinswoning en vinden de inwoners met een kleine beurs er een woning die niet op vier hoog zonder lift ligt. Met name de woningbouw rondom de Metrostations maakt het aantrekkelijk om te forensen.

Natuurlijk zijn er ook kanttekeningen te maken, want de nieuwe ontsluitingen moeten wel vaststaan, voordat er verder gebouwd kan worden. Met uw stem zal Forza! na 21 maart weer deel uitmaken van de raad en zal zij erop toezien dat het plan op de juiste wijze wordt uitgevoerd.

Mia Sliwinski
Forza! Nissewaard

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op