Forza Nissewaard niet akkoord met komst mini-AZC

3

In de komende commissie bestuur van 15 maart zal de fractie van Forza! Nissewaard, kenbaar maken niet akkoord te gaan met de komst van een mini-AZC op de Boyleweg 2, Halfweg, Nissewaard. “Er zijn zoveel losse eindjes en onduidelijkheden over de gelopen procedure dat Forza! niet enthousiast is over de opvang van 250 asielzoekers uit Syrië en andere gebieden die te maken hebben met oorlog en schending van mensenrechten’, zo betoogt Mia Sliwinski, fractievoorzitter van Forza!

Zo dreigt de jurist van Nijman-Zeetank, de directe buur van het pand, met een procedure tegen de gemeente wegens het schenden van afspraken en beschuldigt het college van onbehoorlijk bestuur. Daarnaast blijkt het pand niet ‘leeg’ te staan, maar herbergt het minstens twee huurders, waarvan er één onderverhuurt.

Forza! bespeurt in dezen in ieder geval misleiding van de kant van de eigenaar en COA, daar beide dit niet aan het gemeentebestuur hebben gemeld. “Dat is een slecht begin voor een vruchtbare samenwerking’, aldus Sliwinski.

Bovendien is daar nog het absolute gebrek aan draagvlak bij de inwoners van Spijkenisse, de kern waar het mini-AZC zich zal vestigen. Forza! heeft tot nu alleen maar negatieve reacties gehoord. De belangrijkste en meest gehoorde reactie was de angst voor overlast in de vorm van de gebeurtenissen in Keulen, waar op oudejaarsavond honderden diefstallen en zedendelicten zijn begaan door mannen met een ‘Noord-Afrikaans’ uiterlijk.

Of deze angst reëel is, staat te bezien, maar dat ie er is, staat vast. ‘Deze angsten moet je als volksvertegenwoordiger serieus nemen. Uiteindelijk zijn het deze mensen die op ons hebben gestemd en wiens belang altijd voorop dient te staan’, besluit Sliwinski.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

3
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KukidentAnoniempjeAlfred Blokhuizen Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Alfred Blokhuizen
Gast
Alfred Blokhuizen

Hallo Forza, Je hebt geen positieve reactie gehoord? Dan zijn jullie stokdoof en blind voor de andere kant van deze zaak. Gelukkig vertegenwoordigen jullie mij niet.

Ik ben voor het nemen van ons aller verantwoordelijkheid als het om door oorlog verdrevenen.

Anoniempje
Gast
Anoniempje

Wat ik zo jammer vindt is dat mensen een vooroordeel hebben, leer eerst de vluchtelingen eens kennen dan zul je zien dat ze soms menselijker zijn als mijn medelanders. Ik kan tenminste uit ervaring spreken, zit er dagelijks middenin. En tja, ongetwijfeld zitten er net als de nederlanders mensen bij die de wetgeving niet zou nauw nemen, maar ik heb me tot nu toe nog nooit een moment onveilig gevoeld. Sterker nog, hoeveel nederlanders bieden je gelijk aan om aan tafel te schuiven als je aan hun deur staat???

Kukident
Gast
Kukident

Misschien een optie om die 250 mensen te verdelen over de regio nissewaard in plaats allen op 1 plek te dumpen. Bijv een paar in heenvliet en geervliet enz. Denk dat de integratie dan ook beter gaat …