Fors aantal maatregelen moet chaos voorkomen

Van 07 oktober tot en met 04 november 2013 wordt door de Provincie Zuid-Holland groot onderhoud uitgevoerd aan de Hartelbrug. Gedurende de werkzaamheden wordt één van de twee brugdelen afgesloten. In de ochtenduren kan men zowel Spijkenisse in- als uitrijden. In de avondspits kan het verkeer alleen Spijkenisse inrijden. Uitgaand verkeer wordt dan omgeleid via de Spijkenisserbrug.

Nu uitstel van de werkzaamheden tot de zomer niet haalbaar is gebleken, is door de gemeentes op Voorne Putten volop ingezet op maatregelen om de situatie zo goed mogelijk het hoofd te bieden. De provincie heeft een pakket aan maatregelen bekend gemaakt om de doorstroming van het verkeer op Voorne Putten te garanderen.

•Op ieder kruispunt op de Groene Kruisweg zijn vanaf Brielle tot en met Hoogvliet gedurende de spitstijden verkeersregelaars aanwezig. Hierdoor kunnen ook de hulpverleningsdiensten, waaronder verloskundigen, in noodgevallen snel ter plekke zijn. Deze verkeersregelaars staan continue in verbinding met elkaar en met de verkeerscentrale in Rhoon, die het regiobeeld heeft.

•Vanuit deze verkeerscentrale wordt de situatie constant in de gaten gehouden. Bovendien is er een kernteam geformeerd, bestaande uit onder meer het Havenbedrijf, Rijkswaterstaat en de gemeente Spijkenisse dat snel bestuurlijke besluiten kan nemen.

•Beide bruggen krijgen storingsmonteurs en bovendien keert de brugwachter op de Spijkenisserbrug tijdelijk terug.

•Voor openbaar vervoer naar de bedrijven in de Haven is de buslijn van Conexxion tussen Spijkenisse en Rozenburg gratis. Ook aansluitend vervoer naar de bedrijven in de haven is gratis. Openbaar vervoerreizigers kunnen in Spijkenisse ook gebruik maken van het parkeerterrein bij Theater de Stoep. Zowel in de avond- als ochtendspits is er nog ruimte voor extra reizigers in de metro’s.

•Het Carlton Oasis hotel heeft speciale arrangementen en flexwerkplekken beschikbaar.

•Spijkstaal werkt samen met de verkeersonderneming aan het beschikbaar stellen van elektrische fietsen.

•Er worden op diverse punten langs de Groene Kruisweg dynamische routepanelen geplaatst met altijd de meest actuele verkeersinformatie.

•Mensen die een SMS sturen naar 1008 met de tekst “PZH Hartelbrug aan”, worden via SMS-alert op de hoogte gehouden van de verkeerssituatie.

Wethouder Christel Mourik namens de gemeenten op Voorne Putten:

“Alle partijen hebben zich ingespannen maatregelen te treffen die de overlast beperken. In goed onderling overleg is door de Provincie aan bijna al onze eisen tegemoet gekomen.

Belangrijk daarbij is dat nu gewaarborgd lijkt te zijn dat alle hulpdiensten en verloskundigen, ondanks dit onderhoud, toch snel ter plekke kunnen zijn. Toch vraag ik onze inwoners om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer, dan wel de fiets.”

Er wordt nog gewerkt aan een rode knop scenario, mochten de werkzaamheden leiden tot een onaanvaardbare verkeerschaos.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op