Financiën Nissewaard niet op orde

0

De gemeenten Nissewaard, Hellevoetsluis en Westvoorne hebben hun financiën niet op orde, constateert de provincie Zuid-Holland. Als dit de komende jaren niet verandert, kan de provincie de gemeenten onder preventief toezicht stellen. Dit meldt het AD.

Zowel Hellevoetsluis als Nissewaard en Westvoorne hadden voor 2016 een structureel tekort, aldus de provincie. Zij krijgen de kleur ‘oranje’. Brielle is de enige gemeente op het eiland die haar financiën wel op orde heeft.

Een provinciewoordvoerder benadrukt dat het rapport over de financiële situatie van de gemeenten over vorig jaar gaat. Of ze er dit jaar in geslaagd zijn om hun financiën op orde te krijgen, wordt deze maand bekendgemaakt.

Met de overheden die het niet goed doen, worden wel gesprekken gevoerd om te voorkomen dat ze onder preventief toezicht komen. Als de situatie niet verbetert en de meerjarenbegrotingen ook niet sluitend zijn, volgt een onderzoek. In het uiterste geval kan een gemeente dan onder preventief toezicht worden gesteld

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op