Fietsen op de stoep dat mag dus niet

Op dinsdag 26 maart hebben de gemeentelijke opsporingsambtenaren, in samenwerking met de politie gecontroleerd op fietsen in het voetgangersgebied in het centrum van Spijkenisse.

Winkeliers en omwonenden melden dat het vaak onveilig is in het winkelcentrum omdat overal wordt gefietst. Vanuit dit oogpunt is, in samenwerking met de winkeliers en de politie, deze controle opgezet.

Waarschuwing
De politie hield 26 maart een landelijke staking. Om die reden zijn er alleen waarschuwingen uitgedeeld aan mensen die fietsten in een voetgangersgebied. Normaal gesproken kost een bekeuring tussen de €55,00 en €95,00, exclusief administratiekosten. In totaal zijn 24 personen gewaarschuwd, waarvan 22 fietsers en 2 personen voor het rijden op een scooter in het voetgangersgebied.

Stalling
Het centrum van Spijkenisse beschikt over een ruim aantal fietsenrekken en fietsenstallingen waar iedereen de fiets gratis kan stallen. De stallingen zijn makkelijk te bereiken en bevinden zich op de Oostkade (naast de ingang van de parkeergarage) en aan de Damstraat (naast de ingang van de SuperCoop).

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top