Fietsen niet toegestaan in de Metro tijdens de NN Marathon

De NN Marathon Rotterdam is een van de snelste marathons ter wereld en trekt ieder jaar tal van wereldtoppers. Dit jaar vindt de 35ste editie van de marathon plaats op zondag 12 april, en ook dan zal het deelnemersveld weer bijzonder sterk zijn.

Reis op 12 april met de metro…
Rotterdam is in het weekend van de marathon, zaterdag 11 en zondag 12 april, deels afgesloten voor autoverkeer. Reis daarom met het openbaar vervoer. Met de metro kunt u de marathon perfect op de voet volgen, want het wedstrijdparcours gaat langs diverse metrostations. De metro’s in het centrum rijden op 12 april iedere vijf minuten, zodat u nooit lang hoeft te wachten. Tram en bus worden tijdens de marathon omgeleid. Meer informatie over de dienstregeling van de RET.

Parkeer op de verschillende P+R locaties en reis vervolgens direct naar de Start- en Finishlocatie op de Coolsingel (metrostations Stadhuis (lijn D en E) of Beurs (alle lijnen)).

Hieronder de adressen van de Rotterdamse P+R terreinen
Screenshot_1

…en profiteer van de voordelige dagkaart!
Op de dag van de NN Marathon Rotterdam kunt u reizen met de dagkaart van de RET. Met deze (wegwerp) OV-chipkaart kunt u de gehele dag onbeperkt in- en uitchecken en dus de marathon perfect volgen.

Reis op saldo of met een dagkaart
De dagkaart kost tegen normaal tarief € 7,50. Kinderen t/m 11 jaar en 65-plussers betalen € 3,75. De kaart is te koop bij de verkoopautomaten op de metrostations, de VVV Store en de RET Servicepunten (NB. bij de Servicepunten betaalt u 50 ct toeslag).

Extra verkooppunten
Speciaal voor de Marathon zijn er op verschillende locaties extra verkooppunten ingericht, zodat u zo snel mogelijk een RET dagkaart kunt kopen.

Screenshot_2


Overige vervoerbewijzen
Zoals in heel Nederland heeft u ook in Rotterdam een OV-chipkaart nodig. Heeft u geen OV-chipkaart, dan is er een wegwerp OV-chipkaart verkrijgbaar. U kunt naast de voordelige dagkaart kiezen uit:

2x 1 uur reizen in bus/tram/metro; wegwerp OV-chipkaart (€ 6,00)
reizen op saldo; anonieme of persoonlijke OV-chipkaart (instaptarief € 0,88 + € 0,135/kilometer)

Een wegwerp OV-chipkaart koopt u eenvoudig bij de automaat op het metrostation of bij een RET Servicepunt (50 ct toeslag).

Meer informatie over de Marathon vindt u op www.nnmarathonrotterdam.nl

Fiets niet mee
Let op! In verband met de verwachte drukte is het op zaterdag en zondag tot 19:00 uur niet toegestaan om de fiets mee te nemen in de metro.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top