Fietsen in de regio Spijkenisse

Het eiland Voorne-Putten, waar Spijkenisse te vinden is, wordt soms wat onderschat. Op de grens tussen Zeeland en Zuid-Holland is namelijk wel veel moois te vinden. Dit maakt het bijvoorbeeld geschikt om te fietsen. Als grote gemeente is Spijkenisse dan een goede uitvalsbasis.

Al is het vanaf hier ook heel gemakkelijk mogelijk om naar Rotterdam te fietsen. Andere routes bieden juist weer hele andere, soms zelfs onverwachte kanten. Dat geldt zowel voor de natuur, als voor de zeven nabijgelegen dorpskernen. Wel is het dan een kwestie van goed uitzoeken waar naartoe gefietst moet worden. De routes die zijn uitgezet zijn dan de moeite van het proberen waard.

Fietsroute langs de Rotterdamse havens (31 km)
Wie op de fiets stapt in Spijkenisse loopt grote kans om al snel in havengebied terecht te komen. Dat is ook niet zo vreemd, want de Rotterdamse haven strekt zich tot ver voorbij de gemeente Nissewaard, waar Spijkenisse toe behoort, uit. Dit is zelfs het decor geworden voor één van de fijnste fietsroutes die hier in de omgeving te vinden is.

Zo kom je tijdens deze route bijvoorbeeld het productieve havengebied onderweg tegen, maar zal je ook meer historische kleine plaatsen als Zwartewaal en Brielle passeren. Dit zijn zeer geschikte plekken om halt te houden en te genieten van een drankje op een terras. Of om gewoon eens rond te kijken natuurlijk.

Fietsen op het eiland Putten (53 km)
Voorne-Putten is eigenlijk een samenvoeging van twee eilanden, Voorne en Putten. Wanneer je op het Puttense deel blijft, dan zal je voornamelijk in natuurgebied terechtkomen. Wie alles wil meekrijgen, fietst hier niet op eigen gelegenheid doorheen, maar kiest voor de fietsroute Fietsen op het eiland Putten.

Naast Spijkenisse komen ook de plaatsen Simonshaven, Hellevoetsluis en Vierpolders aan bod. Met daar tussen de ruimte om te genieten van heel veel natuur in de polders. Bovendien is een deel van de route gereserveerd voor een tocht langs het Haringvliet. Dit binnenwater is rijk aan allerlei watervogels dus het meenemen van de verrekijker is zeker aan te raden wanneer je deze tocht gaat ondernemen.

Controleer voor je een fietsroute aflegt eerst of je banden goed zijn opgepompt en er geen andere mankementen aanwezig zijn. Kan je een nieuwe fiets gebruiken? Lees goed de specificaties bij de verschillende fietsen.

Brielle en Hellevoetsluis (40 km)
Wie het gebied rondom Spijkenisse wil verkennen, maar daarbij niet per definitie Spijkenisse zelf als onderdeel van de route wenst, kan kiezen voor een tocht waarbij vooral de nabijgelegen plaatsen Brielle en Hellevoetsluis centraal staan. Vooral in Brielle zal veel te zien en te doen zijn.

Hier liggen alleen al honderden rijksmonumenten omdat de stad aan het einde van de Middeleeuwen een belangrijke rol speelde bij de verdrijving van de Spaanse overheerser. Hellevoetsluis is juist weer heel geschikt om te stoppen en te winkelen. Daarnaast is het er natuurlijk vooral ook gewoon heerlijk fietsen. Het frisse windje dat er waait, is alleen maar mooi meegenomen op dit soort tochten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top