Felicitaties aan onze burgermoeder

Als mijn zoons deze column lezen zullen ze me wel weer een ouwe zak vinden. Ik heb ze echter degelijk en ouderwets opgevoed dat ze mij dit niet laten weten. En zo zijn ze zelf ook een beetje ouderwets correct. Tja, de appel rolt niet ver van de boom toch?

Nu ze na het lezen van deze eerste zinnen zijn afgehaakt, kan ik u laten weten dat ik erg ingenomen ben met het nieuws dat Mirjam Salet door de Commissaris der Koning bij de ministerraad is voorgedragen om de eerste kroonbenoemde burgemeester te worden van de gemeente Nissewaard.

Die voordracht is slechts pro forma, er vindt immers geen inhoudelijke behandeling meer plaats. Salet heeft echter het baantje niet zomaar gekregen. Ze heeft er gewoon voor moeten solliciteren en had bovendien nog twee concurrenten waartegen ze het moest opnemen. ‘Burgemeesters moet je niet benoemen.

Laten de inwoners van een gemeente zelf bepalen wie hun burgemeester wordt’ aldus mijn jongste zoon die vroeger al niet naar me luisterde en dus gewoon deze column verder heeft gelezen. Daar heeft hij en al die 66 democraten natuurlijk wel een beetje gelijk in.

Maar dan was Mirjam Salet zeker ook wel de nieuwe burgemeester geworden want ze heeft haar werk altijd die meer dan goed gedaan. Nooit is ze in opspraak gekomen of het moet die dubbele parkeerplaats zijn onder het stadhuis die ze toegemeten is. Maar dat komt omdat ze, net als de meeste vrouwen niet goed kan parkeren.

Ze heeft beloofd voor de komende 6 jaar er ‘full swing’ tegenaan te gaan. Ik wens haar alle kracht, gezondheid, doorzettingsvermogen en plezier toe. Rotterdam mag dan Aboutaleb hebben, wij hebben Salet!

Joop van der Hor
Reageren? joopvanderhor@gmail.com

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top