Feestelijke vernissage in The Window

Zondagmiddag 5 februari rond half vier openen we de nieuwe expositie op feestelijke wijze. We brengen de beeldende schilderijen van Karin Touw en het prachtige brons van Gerreke van Veen. Bovendien kun je genieten van een hapje, een drankje en van de muziek van Michael de Mik. We nodigen je van harte uit deze middag het glas met ons te heffen!

Karin Touw
Karin studeerde tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis aan de hogeschool in Rotterdam/Willem de Kooning. Inmiddels is zij een gevestigde naam in binnen- en buitenland. Het werk van Karin is geïnspireerd op verweerde muren uit de oudheid en mediterrane landen.

De schilderijen roepen herinneringen op aan de oudheid, de tand des tijds, beelden en geschriften uit vervlogen tijden…, maar dan in een moderne abstracte vorm.

Gerreke van Veen
Na haar tekenopleiding is Gerreke verder gaan studeren aan de Nutsacademie te Rotterdam en hier afgestudeerd in onder andere plastisch vormgeven en keramiek. Sinds 2009 draait ze fulltime op eigen werk en op de talloze opdrachten die zij ontvangt. Haar beelden worden door velen bewonderd en aangeschaft.

Kinderen bezitten de gave om vanuit niets, iets te maken en vaak ontstaan hieruit de meest originele creaties. Door het werken met klei blijft Gerreke een beetje kind en laat zij nog steeds dingen zomaar ontstaan. Hierin schuilt wellicht de kracht van haar beelden.

Tijdens de vernissage zijn beide kunstenaars uiteraard aanwezig om uitleg te geven over het ontstaan van hun werk. Het werk van Karin Touw en Gerreke van Veen is nog te zien tot 19 maart.

The Window
Hongerlandsedijk 646
3201 LW Spijkenisse

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op