Excuses lokale krant Goeree ongepast !

De rapen zijn gaar, in deze tijd van gedogen en modern denken, zijn er geen foute keuzes !

Grote commotie bij Eilanden-Nieuws. Een interview met een stel van het gelijke geslacht veroorzaakte een storm van opwinding onder een select groepje lezers.

Dreigementen om stickers op brievenbussen te plakken ( de beruchte NEE/NEE sticker ?). En jawel hoor de bovengenoemde krant zag zijn oplage al dalen, maar een belangrijk punt werd uit het oog verloren. “Eilanden – Nieuws” zegt een christelijke inslag te hebben en zulke interviews horen dus niet in die krant thuis.

Ze gingen diep door het stof en geheel onterecht. Principes die al lang bestaan, ik wijs even naar het gereformeerd dagblad, die staakt zijn activiteiten op het internet op zondag ! Geen enkele krant doet dat, maar deze dus wel. De politieke partijen SGP, en Christen-Unie hebben ook hun principes, bijvoorbeeld geen vrouwen toelaten op belangrijke functies.

De religie staat bovenaan, althans de leefgewoonten. Maar een lokale krant kan zich dit niet veroorloven ! Een lokale krant is afhankelijk van een regio met daarbij behorende adverteerders en abonnees, begrijpelijk, echter het brengt wel de vrije nieuwsgaring in gevaar en is ook in strijd met art 1 van de grondwet.

Wij snappen ook wel dat redacteuren en journalisten betaald moeten worden en dat het een harde business is, maar wat is de taak van de pers ?

  • Informeren van lezers
  • Groepen bij elkaar brengen
  • Mededelingen doen van sociale aard
  • Misstanden aan de kaak stellen
  • Adverteerders aantrekken
  • Gemeentenieuws brengen

Dit moet de pers in vrijheid kunnen doen zonder dat er een dreiging (chantage) plaatsvindt van diverse groepen.

Deze groep, met name gereformeerden, die een minderheid vormen op de eilanden, probeert echter nog steeds de wil op te leggen met de bijbel in de hand. Mensen het is 2015, en mijnheer de dominee en ouderlingen hebben veel minder macht. Ze hanteren het principe van de illusie dat ze het nog steeds voor het zeggen hebben.

Echter de import vanuit het hele land en de randstad, heeft deze macht allang gebroken. Toch lezen we over de Biblebelt niets anders dan conservatieve verhalen en het hypocriet gedrag van de bewoners. De bijbel als leidraad in deze moderne tijd past allang niet meer. Politiek en Religie is duidelijk gescheiden. Al denken sommige partijen nog steeds een religieuze koers te varen.

Christen zijn draag je uit, en je leeft ernaar, maar anderen te dwingen dezelfde levensstijl met bijbehorende achterhaalde principes te volgen is ronduit misdadig. Dit wordt al veroordeeld door de publieke opinie, maar dat is meer gericht aan de Mohammedanen. In Zeeland en op sommige van de Zuid-Hollandse eilanden zien we echter dit nog steeds gebeuren, zo ook in dit geval.

Dominees en Predikanten van deze Eilanden voeden nog steeds de oude leer. De oudere bevolking 50+ lopen nog steeds aan achter deze mensen. Enkele leefregels zijn, geen TV kijken op zondag, geen radio luisteren op zondag. Of de wereld stilstaat.

Nu nagenoeg niemand die de regels nog volgt, maar de hypocrisie laat zich wel zien. mensen die hun TV en Radio verstoppen, want stel dat een buurtgenoot het ziet. Maar op maandag wel kunnen vertellen wat de laatste stand van zaken is in het ere divisie voetbal.

Religie maakt meer kapot, en brengt mensen niet langer dichter bij elkaar. De bijbel wordt zeker verkeerd uitgelegd en dient niet langer als opium voor het volk. het volk wil geïnformeerd worden, de plaatsgenoten in een gereformeerde gemeente willen ook meedoen in de maatschappij, het zijn niet langer eilandjes !

Pers moet in alle vrijheid nieuws kunnen brengen zonder rekening te houden met minderheden. Deze minderheden zijn gevaarlijk en dwingen de vooruitgang een stapje terug te doen. Het grote voorbeeld waar dit gebeurd? De Verenigde Staten van Amerika. Fanaten en Geld, een dodelijk combinatie van de vrijheid.

Wij, Spijkenisse aan de Maas.nl en Tegengas Voorne Putten, wij informeren de lezers onafhankelijk, en we schoppen waar nodig. We kaarten onrecht aan, idiote ( politieke) situaties. Tevens vinden wij het een slechte zaak dat een minderheid bepaalt hoe het nieuws gebracht wordt. Anders dan onafhankelijk bestaat, anders zouden wij niet bestaan !

Wij, idealisten, gaat het niet om de knikkers. Het gaat erom hoe het spel gespeeld wordt. Wij steunen Eilanden-nieuws in gedachten en hopen dat ze hun excuses intrekken. Laten de “domme” mensen maar eens nadenken waar ze mee bezig zijn. Wij roepen (satirisch) op om de geformeerde gemeenschappen links te laten liggen, en niets meer te accepteren en te publiceren over deze sekten !

Zoals cabaretier Richard Groenendijk heel wijs zei:
Volgens de cabaretier is ongemak rond homoseksuelen niet voorbehouden aan strenggelovigen. ”Ik heb natuurlijk een programma gedaan waarin ik als vrouw een talkshow presenteerde. Dan leer je de opvattingen in Nederland wel een beetje kennen.”

”Mijn kop moest eraf. Ik moest een nekschot krijgen”, somt Groenendijk op.”Dat is niet een probleem dat alleen speelt op Goeree-Overflakkee. Dat is ook niet alleen gerelateerd aan geloof. Het heeft te maken met onwetendheid en domheid.

Bron: Rijnmond.nl
Wij brengen U het nieuws en we wensen Eilanden -Nieuws veel wijsheid toe !

Chantage en beïnvloeding daar doen wij niet aan mee, geen zelfcensuur en opgelegde censuur.

Redacteuren:

TVP

Spijkenisse aan de Maas

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op