Evenement organiseren, melding en vergunning

Wilt u een evenement organiseren? Dan kunt u dat voortaan digitaal op nissewaard.nl melden bij de gemeente. Eerder werd onderscheid gemaakt tussen kleine en grotere evenementen, nu is er voor alle evenementen hetzelfde online aanvraagformulier.

U doorloopt een reeks vragen en u kunt hier alle gegevens die nodig zijn, bijvoegen. Dit kan een situatietekening of een draaiboek zijn. De gemeente beoordeelt aan de hand van uw aanvraag of uw evenement vergunningplichtig is en kan daarbij advies vragen van de hulpdiensten.

Als een vergunning niet nodig is, is toestemming van de gemeente voldoende. Voor de verkoop van zwakalcoholhoudende drank moet u nog apart een ontheffing aanvragen.

Vraag de vergunning in ieder geval 6 weken voor de start van het evenement aan. Komt uw aanvraag minder dan 6 weken voor de aanvang van het evenement bij de gemeente binnen? Dan kan de gemeente besluiten uw aanvraag niet te behandelen.

Dit geldt ook voor aanvragen zonder bijlagen of voor aanvragen die niet volledig zijn ingevuld. Organiseert u een groot evenement, zoals een festival? Dan is de indieningstermijn 12 weken voor uw evenement.

Op nissewaard.nl vindt u meer informatie over waar de gemeente rekening mee houdt bij de beoordeling van een aanvraag voor een evenement.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op