En weer een stukje groen opgeofferd

Midden in het Hartelkanaal lag tot voor kort een prachtig in het groen verborgen pareltje. Helaas heeft iemand het verborgen pareltje gevonden. De oester is compleet leeggeroofd. De parel is verdwenen en het gebiedje aan de Plaatweg heeft haar glans voorgoed verloren.

Mijn goede vriendin wethouder Christel Mourik van de gemeente Nissewaard en ondernemer Sam Verwaijen, bekend van conferentiecentra ‘Het Glazenhuis’ en ‘Veerkracht’ in Klarenbeek hebben in het blad met de onbegrijpelijke en onverklaarbare naam ‘Inzake(N)issewaard’ van de Ondernemers Federatie Spijkenisse, de brutale roof bekend maar zijn tot op heden nog niet door de politie opgepakt.

Samen hebben zij al enige tijd geleden naar nu blijkt, de aanzet gegeven tot de vernietiging van ongeveer het allerlaatste stukje ongerepte natuur in deze omgeving. Goed voor de steeds leger wordende gemeentekas, maar slecht voor flora en fauna. Volgens eigen zeggen ‘een groene, centraal gelegen door water en prachtig aan te leggen tuinen omringde locatie.

Dé ideale uitvalsbasis voor bedrijven die waarde hechten aan maatschappelijk verantwoord ondernemen’. Maar ik denk daar toch anders over. Verantwoord ondernemen? Vernietiging van een uniek stukje groen waar tal van vogels hun broedplaats hadden gevonden. Mijn favoriete wethouder liet trots weten dat ze blij is met de herontwikkeling van dit onbekende, maar mooie stukje Spijkenisse.

‘Hiermee wordt de gebruiks- en verblijfkwaliteit van dit gebied vergroot. Kom dit unieke stukje van onze gemeente ontdekken’. Er valt niets meer te ontdekken lieve Christel! Het unieke stukje groen verdwijnt en een conferentieoord met een grote parkeerplaats komt ervoor in de plaats. 17 kilometer verderop in Rockanje wordt op hetzelfde moment een conferentiecentrum gesloten. Zijn zij nou zo slim of ben ik nou zo dom?

Joop van der Hor Reageren? joopvanderhor@gmail.com

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op