Eigenaar en (onder)huurders in gesprek over pand Boyleweg 2

0

Het college van burgemeester en wethouders hebben samen met het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) het initiatief genomen om in gesprek te gaan met huurders en onderhuurders van het pand aan de Boyleweg 2, over de komst van een AVO in het pand. De eigenaar was ook bij het gesprek aanwezig.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 3 maart 2016 het principebesluit genomen om medewerking te verlenen aan de realisatie van een aanvullende vluchtelingenopvang (AVO) in Spijkenisse. Het gaat hier om een tijdelijke voorziening van 2 tot maximaal 5 jaar voor maximaal 250 mensen aan de Boyleweg 2 op bedrijventerrein Halfweg.

Tijdens de informatiebijeenkomst voor ondernemers op 7 maart jl. bleek dat de onderhuurders niet op de hoogte waren van de komst van een AVO, ze maakten zich zorgen over de huisvesting van hun bedrijf.

Het gesprek is in positieve sfeer verlopen en de aanwezigen hebben aangegeven vertrouwen te hebben in een goede oplossing. Wethouder Dirk van der Schaaf heeft hierbij uitgesproken dat het college het belangrijk vindt dat de kwestie op een correcte manier wordt afgewikkeld en dat er voor alle gebruikers een goede oplossing komt. De verwachting is dat er rond 18 maart een voorstel ligt.

In het pand zijn twee huurders en vier onderhuurders gevestigd. De onderhuurders zijn startende ondernemers die een kleine ruimte huren van een van de twee bij de gemeente bekende huurders. De eigenaar gaat samen met de huurder en de onderhuurders op zoek naar een oplossing, bij de diverse mogelijkheden spelen de wensen van de onderhuurders een belangrijke rol.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op