Eerste Nissewaardpenning voor Vincent Bakker

Het college van B&W van de gemeente Nissewaard heeft besloten om de Nissewaardpenning uit te reiken aan de heer Vincent Bakker. Het is de eerste keer dat deze penning wordt uitgereikt. Vincent Bakker verricht op 20 oktober een ware heldendaad door twee kinderen te redden uit een brandende auto die langs de A 20 staat. Door het inslaan van twee achterruiten van de auto wordt het leven van twee kinderen, een meisje van drie maanden en een tweejarige jongen, gered.

Hij slaagt erin om eerst de baby uit de auto te halen. Daarna pakt hij een buigtang uit zijn bedrijfsauto, slaat daarmee de andere achterruit van de brandende auto in en haalt het jongetje van twee uit de auto. Direct hierna ontstaat er een ware vuurzee en brandt de auto helemaal uit. De kinderen komen er met wat schrammen van af.

Vincent Bakker is 26 jaar en in het dagelijks leven servicemonteur bij Technisch Buro Tom Installatietechniek. De heer Bakker woont in Spijkenisse in de gemeente Nissewaard.

De Nissewaardpenning is een nieuwe onderscheiding van de gemeente Nissewaard. De penning is bedoeld voor mensen die zich op een bijzondere wijze voor de gemeente Nissewaard en haar inwoners verdienstelijk hebben gemaakt.

Het gaat hierbij vooral om mensen die op een of andere manier klaarstaan voor de medemens en de gemeenschapszin bevorderen. Dit kunnen zowel vrijwilligers als professionals zijn. De penning is ontworpen door beeldhouwer Tineke Nusink.

Met de uitreiking wil het college de heer Bakker bedanken voor zijn gepleegde moed en inzet.

15002267_1170464129688446_1046188533387555580_o

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top