Eerste extra ondergrondse containers ‘Omgekeerd Inzamelen’ geplaatst

Aan de Griendwerker in Spijkenisse heeft wethouder Jan Willem-Mijnans op maandag 10 april het startschot gegeven voor de plaatsing van 350 extra ondergrondse containers in Nissewaard.
Deze extra containers zijn nodig om de nieuwe manier van afvalinzameling mogelijk te maken. Bij Omgekeerd Inzamelen zet de gemeente Nissewaard in op een aanzienlijke verbetering van afvalscheiding.

Omgekeerd Inzamelen wordt in zeven fasen uitgerold over heel Nissewaard. Daarbij krijgt de laagbouw drie nieuwe minicontainers voor PMD (plastic verpakkingen, blikjes en drankenkartons), OPK (oud papier en karton) en GFT (groente-, fruit- en tuinafval) en moet het restafval met een pasje naar een ondergrondse container in de buurt worden gebracht. Een deel van de ondergrondse containers voor restafval bij de hoogbouw krijgt de bestemming PMD, OPK of glas. Dat wordt met biezen op de containers aangegeven.

In mei start fase 1 van Omgekeerd Inzamelen in de wijken Vogelenzang, Schenkel en Gildenwijk in Spijkenisse. In verband daarmee worden er extra ondergrondse containers geplaatst. De locaties voor deze containers zijn getoetst aan 38 criteria. Er is o.a. rekening gehouden met een maximale loopafstand van 200 meter, parkeren, bomen, leidingen en kabels, obstakels bereikbaarheid voor de vuilniswagen, veiligheid en overlast.

Op www.nissewaard.nl/vanafvalnaargrondstof en www.reinis.nl worden de plaatsingsplannen gepubliceerd waarop zowel de bestaande ondergrondse containers als de nieuw te plaatsen containers zijn ingetekend.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
A.Peters Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
A.Peters
Gast
A.Peters

Dat er meer grond containers komen is een prima idee, de aanpassing van Reinis echter niet. Schijnbaar heeft men het APV aangepast en kan je al vanaf 06:00uur wreed uit je slaap gehaald worden. Dit is géén goed plan en niet acceptabel. Bij Reinis heb ik dit gemeld maar zij schijnen zich daar niet aan te storen. Logisch,…. zij hebben er geen last van maar de bewoners wel. Wat is de oorzaak….? Waarschijnlijk wordt het huisvuil dat qua volume vergroot is opgehaald met hetzelfde aantal vuilniswagens. Dat je dan meer tijd nodig hebt is logisch, dus is er een verlenging… Lees verder »

Top