Eerste Brielsche Bierfestival

Brielle heeft er een nieuw festival bij. Tijdens de Week van het Bier organiseert Maarten Zoetemeijer, eigenaar van café ‘t Kont van het Paard, bijgestaan door de gediplomeerde biersommelier John Schut, voor de eerste keer het Brielsche Bierfestival. Het festival wordt gehouden in “De Vergulde Colff” en in ‘t Kont van het Paard.

Op het festival zijn drie kleine Nederlandse craftbrouwers aanwezig. Bierbrouwerij “De Blauwe IJsbeer” is er daar één van. Deze brouwerij is gevestigd in het historische vestingstadje Nieuwpoort, Zuid-Holland, en probeert daar daar de oude brouwerstraditie in stand te houden. In de nabije toekomst hopen ze zelfs in eigen ketels te kunnen stoken.

Twee echte bierliefhebbers die zelf thuis bier brouwen als liefhebberij, vertellen alles over de kunst van het brouwen. Zij leggen graag uit wat er komt kijken bij het brouwproces en beantwoorden graag alle vragen hierover. Tijdens het festival worden er ook korte workshops en proeverijen gehouden.

Het Eerste Brielsche Bierfestival is op zondag 31 mei van 13.00 tot 17.00 uur.

De toegangsprijs is € 12,50, dat is inclusief het proefglaasje en nog 3 extra vullingen daarvan! Kijk voor meer informatie ook op Facebook Brielsch Bierfestival of op www.kontvanhetpaard.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op