Een persoonlijk excuus is geen gezichtsverlies

Het persoonlijk excuus van de Gemeente Nissewaard naar werknemers van Voorne Putten Werkt B.V. inzake de vingerscan is er nog steeds niet. Wel verscheen onverwacht een eenzijdig aangepast trajectplan voor medewerkers van Voorne Putten Werkt B.V.

Het is inmiddels verscheidene externe partijen opgevallen dat daar in de haast ook weer fouten bij zijn gemaakt. Als SP Nissewaard verbaast ons dit echter niet meer na het horen van de verhalen van medewerkers van Voorne Putten Werkt B.V.

Wij weten nu vrijwel zeker dat het trajectplan een eenzijdig gemeentelijke gril is. Het trajectplan is namelijk eenzijdig en zonder overleg aan te passen. Dit maakt weer mondeling of schriftelijk een (straf) maatregel mogelijk door de gemeentelijke ambtenaar.

Kennelijk kan gemeentelijk beleid ad hoc worden veranderd: slecht beleid is ook een vorm van beleid en in ieder geval snel aanpasbaar.

SP Nissewaard vreest dat dit beleid niet is goedgekeurd door vakbonden, de OR, of de gemeenteraad. Ook hebben wij inmiddels sterk het idee, dat Voorne Putten Werkt B.V. verschillende wetten met voeten treed op het gebied van arbeidsomstandigheden en privacy.

Voorne Putten Werkt B.V. meldt op zijn website dat in de dienstverlening de werkgever centraal staat. De slogan goed gemotiveerde medewerkers interpreteren wij als zeer goedkope medewerkers voor de gemeenten, de eigen B.V.’s en bedrijfsleven. Dat het bedrijfsleven hun goede naam hier aan durft te geven verbaast ons. Het afbreukrisico lijkt naar onze mening toch groot.

Tot op heden heeft slechts één politieke partij vragen gesteld. Kennelijk keuren andere partijen deze vorm van moderne dwangarbeid goed?

Wij staan nog steeds open om naar verhalen van de verontruste medewerkers van Voorne Putten Werkt B.V. te luisteren. Dit kan via nissewaard@sp.nl onder vermelding van VPW

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top