Een ONS-je te arrogant

De PVV wil een grote jongens en meisjespartij worden. Kleuterleider Geert Wilders verwacht in zo’n 60 steden in ons land mee te gaan doen met de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 waaronder in zijn getverdegetver eigen ‘Hometown’ Spijkenisse. De witte dictator weet niet eens dat Spijkenisse onderdeel is van Groot-Nissewaard.

En volgens fractieleider Jan van Dijk zou de PVV weleens net zo groot kunnen gaan worden als zijn ONS. “Zo groot als jullie nu zijn Jan of zo groot als je na de verkiezingen bent?” Ik geloof namelijk dat ONS een flinke tik gaat krijgen als ‘beloning’ voor het laatst gevoerde beleid.

Het zijn kleine dingetjes maar het vooralsnog niet weghalen van een afgrijselijk lelijke gele rotkeet aan de Hongerlandsedijk, het maar niet willen of kunnen doortrekken van de bus over diezelfde weg waardoor ouderen een kolere eind moeten lopen of een uur op Vervoer op Maat moeten wachten kan je als ‘regeringspartij’ behoorlijk opbreken.

Mensen kijken naar het vuil op straat, bomenkap voor fastfoodrestaurants, leegstand op de diverse winkelcentra tot en met het plaatsen door Rotterdam van windmolens in de achtertuinen van de Geervlieters toe. Kan ONS niets aan doen en dat is tevens de zwakte van een lokale partij.

ONS zit al heel lang op het pluche en dreigt daardoor een tikkeltje arrogant te worden. Ik heb nooit begrepen dat een partij die is opgericht door voetballers en meiden van de gestampte pot, met de VVD is gaan samenwerken in plaats van de PvdA.

Ik heb overigens persoonlijk niets tegen de VVD behalve dan dat de houdbaarheidsdatum van wethouder Christel Mourik net als die van ONS inmiddels behoorlijk over de datum is. Ik juich de ontwikkeling van woningen in ‘t Land en de Haven van harte toe maar daarmee worden we nog geen Wassenaar, moeten we niet willen ook.

De mensen zijn in het algemeen hun geloof in de politiek kwijtgeraakt en dat is waarom ONS straks de rekening gepresenteerd krijgt en de PVV de grootste wordt. En wedden dat ze dan toch samen gaan? Het pluche zit zoooo lekker!

Reageren? joopvanderhor@gmail.com

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op