Een kwestie van inzicht

De eerste commissiecyclus voor het nieuwe college is afgerond. In de commissie Bestuur is een zienswijze bepalend voor de gemeenschappelijke regeling binnen de ICT.

Syntrophos wil meer geld en het college advies ziet dit anders. De aansluiting van Hellevoetsluis zal een lastenverlichting gaan brengen aan de bijdrage van Nissewaard. Alleen zal is nog geen is, dus de lastenverlichting is nog niet daar.

In de commissie Welzijn stond een aanvullend krediet voor de aanleg van het nieuwe sportpark Guldepark als advies op de agenda. Hier was ook sprake van een ander inzicht. Er was een verkeerde kredietaanvraag ingediend bij de eerste verzoek in 2017.

Na de eerste kredietaanvraag wordt het plan voor de bouw pas uitgewerkt. Dan blijkt, dat de beramingen niet meer kloppen door stijgingen van de bouwprijzen, verandering in de technische installatie, aanpassing van de velden en de ontsluitingsweg en nog een verandering in de aanbesteding.

Dit kost de gemeenschap maar ruim 30% meer, waardoor de inwoners weer jaarlijks extra worden belast met € 95.000,00. Dit alles om het verenigingsleven te kunnen ondersteunen. Zelf coalitiepartij PvdA knijpt nu ook een oogje dicht waar ten tijde van oppositie gelijk aandacht werd gevraagd voor sociale projecten.

Het is allemaal een kwestie van inzicht, want het tweede complex binnen dit project kan € 1,5 miljoen gaan opbrengen. Er wordt niet gezegd of het ook wordt gerealiseerd.

Als laatste de Atlas voor Gemeenten, daar staat Nissewaard op de vijftigste plaats in de culturele Top 50. De gemeente baalt hiervan en onze redactie was verbaasd. Je culturele gebouwen worden stelselmatig afgebroken voor eenzijdige woningbouw.

Waar Spijkenisse bijna cultureel arm is, vullen de historische kernen de gaten niet op. De bijna pizza bibliotheek, een goedlopend theater, twee festivals, een zwembad en een bioscoop trekt geen volle culturele zalen. Dus een stipnotering in de culturele top 50 zit er de komende jaren duidelijk niet in. Ook al zijn daar de meningen over verdeeld, want het blijft een kwestie van inzicht.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op