DVG gaat doelgroepenvervoer op Voorne-Putten verzorgen

Het vervoersbedrijf De Vier Gewesten (DVG) verzorgt vanaf 1 januari 2019 het doelgroepenvervoer voor Nissewaard, Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne. Dat is het resultaat van de aanbesteding die de vier gemeenten gezamenlijk hebben gedaan. De gunning aan DVG beloopt een periode van vijf jaar.

Unieke samenwerking
De nieuwe overeenkomst met DVG is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de vier gemeenten. Daarmee benadrukken de gemeenten het streven om het doelgroepenvervoer op het eiland Voorne-Putten in één hand te houden. DVG gaat verschillende doelgroepen vervoeren, zoals leerlingen en Wmo-cliënten. DVG is een landelijk werkende franchiseorganisatie in het personenvervoer.

Continuïteit
De keuze voor DVG is tot stand gekomen na een objectieve vergelijking van de verschillende aanbiedingen waarbij veel nadruk lag op de kwaliteit. DVG – en vooral ook de aangesloten taxibedrijven Overgaauw en Nijholt – zijn voor veel inwoners van Voorne-Putten bekende namen.

De gemeenten Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne maken voor hun doelgroepenvervoer al gebruik van de diensten van DVG. In de gemeente Nissewaard verzorgt DVG momenteel het leerlingenvervoer. De gunning geldt voor vijf jaar, en geeft daarmee continuïteit aan het vervoer en de herkenbaarheid van DVG voor de reiziger.

Informatie
De komende weken werkt DVG samen met de gemeenten aan een informatiepakket voor de reizigers. Inwoners die nu al gebruik maken van het doelgroepenvervoer krijgen voor 1 januari hierover bericht thuis. Nieuwe reizigers krijgen dat pakket, zodra zij van het doelgroepenvervoer gebruik gaan maken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op