Druivenoogst Wijndomein de Vier Ambachten

Een paar dagen geleden is men begonnen met het oogsten van de druiven op Wijndomein de Vier Ambachten in Simonshaven. Het oogsten is zwaar werk en zal in totaal ongeveer vijf weken in beslag nemen. Druiven plukken geschiedt hier met de hand, dat heeft als voordeel dat elke tros daadwerkelijk door de handen gaat en gelijk kan worden bekeken op onrechtmatigheden, zoals onrijpe bessen. Daardoor is de kwaliteit van de pluk beter.

Op deze dag was er hulp van twintig leerlingen van de Horeca Academie uit Den Haag. In relatief korte tijd werden er 35 kisten volgeplukt met een kilo aantal van 350. Omdat je geplukte druiven niet kan laten staan, werd de oogst direct daarna ‘gekneusd’ om te laten gisten en daarna te worden geperst.

Deze diashow vereist JavaScript.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op