Drie jaar knokken voor een betere afwatering

0

Al drie jaar knokt Willem Clemens uit Spijkenisse voor een betere afwatering rondom zijn woonwagen. Elke keer dat het flink geregend heeft, staat het helemaal blank. Inmiddels overweegt hij uit wanhoop zelf een ‘gootje te graven’. “Want de gemeente doet al jaren niks.”

Clemens laat de situatie rondom zijn woonwagen aan de Groenoord zien. In de hoek liggen de pallets al klaar, om als loopplanken te dienen wanneer het weer hard geregend heeft. “Alles wat je nu ziet om mijn woonwagen, blijft onder water staan”, zegt hij nog lachend tegen de verslaggever. “Maar het loopt wel onder de woonwagen. En daardoor verzakt de grond”.

Contact met de gemeente
Verantwoordelijk voor de afwatering is de gemeente, maar die doet er volgens Clemens heel weinig aan. “Wij van het kamp hebben een speciaal contactpersoon bij de gemeente. Maar die doet nog minder dan een meter. Die lacht je in je gezicht uit.”

Volgens Clemens is meerdere keren beloofd dat ambtenaren een kijkje zouden komen nemen. “Maar ik heb nog steeds niemand gezien”, foetert hij. De gemeente Nissewaard laat weten dat als er problemen zijn met de afwatering op het woonwagenkamp, er zeker iets aan moet gebeuren. Maar dat moet dan wel via de contactpersoon van de gemeente gaan.

Ombudsman
Clemens heeft het ook via andere manieren geprobeerd om zijn probleem aan te kaarten. Maar van de gemeenteraad kreeg hij geen antwoord en ook de Ombudsman zag niets in zijn verhaal. Een advocaat kan hij niet betalen.

Het water staat Clemens nu figuurlijk tot aan de lippen. “Het is zo erg, dat ik nu overweeg zelf maar iets aan het probleem te doen”, gaat hij verder. “De tegels eruit en zelf gootjes graven. Het is niet mijn taak, maar als niemand iets doet, moet er toch iets gebeuren”.

Bron: rijnmond.nl

Volg en like Nissewaard Actueel op Facebook.

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar