Doosje van LOB

‘Boeren, burgers en buitenlui, komt dat zien, komt dat zien! Onze Schepen laat de boten wachten!’ Lees hier de kort door de bocht geschreven vertaling van het advies dat gemeenteraadslid Sip van der Weg aan wethouder Christel Mourik afgelopen week heeft meegegeven.

Laatstgenoemde is Schepen (wethouder) van Nissewaard en Van der Weg het ‘boertje van buten’. Sip is raadslid namens Lokaal Onafhankelijk Bernisse, kortweg LOB en verdient de dagelijkse kost bij de douane. De Slandse (inwoner van Zuidland.red) heeft het idee opgevat om de scheepvaart vanuit Dordrecht en de Moerdijk later te laten vertrekken waardoor de passage door de geopende Spijkenisser en Botlekbrug na de spits kan plaatsvinden zodat de bruggen minder vaak moeten worden geopend.

Zijn broodheer kan daar een belangrijke rol in spelen. Een rederij moet zich immers voor vertrek melden voor douaneprocedures waarbij behalve de douane ook het Havenbedrijf betrokken is. Hij raadt Schepen Mourik aan deze informatie mee te nemen naar het eind oktober geplande overleg met Havenbedrijf en Rijkswaterstaat. Is het idee dat Sip uit het doosje van LOB tovert het ei van Columbus?

En kan Den Haag er, net als de enige echte Brielse chocolaterie ‘Doosje van Lobs’ chocola van maken? Eerlijk gezegd denk ik het niet. Schepen Mourik (VVD) heeft lang genoeg tijd gehad om te ‘LOBbyen bij haar partijgenote verkeersminister Melanie Schultz.

De beste lobby zijn de vele storingen van beide oeververbindingen. Nog wat ongelukjes, een flink aantoonbare economische schade en nog een jaartje met de tanden op elkaar knarsen en de stoffige plannen voor de aanleg van de verlengde A4 onder de Oude Maas komen weer uit het archief. En ondertussen Christel maar Sip kijken!

Joop van der Hor Reageren? joopvanderhor@gmail.com

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top