Doop duurzaam jacht – Parachutisten brengen champagne

Een geweldig gezicht was het om Duurzaam Jacht te zien liggen in droogdok Jan Blanken in Hellevoetsluis. Toegestroomde sponsoren, media, vrijwilligers en andere belangstellenden werden getrakteerd op een spectaculaire doopceremonie.

In de ambiance van het droogdok werd uitgelegd hoe Duurzaam Jacht is geworden wat het nu is: een concreet bewijs dat het binnen handbereik van iedereen ligt: iedereen kan duurzaam varen! Daarop volgde de onthulling over de toekomstplannen met het jacht: Duurzaam Jacht gaat als eerste plezierjacht energieneutraal rond de wereld! Een watersportprimeur!

Net toen dat werd aangekondigd, werd de toespraak ruw verstoord door een brommend geluid uit de lucht. Wat bleek? Het was een vliegtuig dat drie parachutespringers uit Midden Nederland dropte met een fles champagne.

Die champagne kwam natuurlijk van pas om het jacht traditioneel te dopen. De tienjarige Yfke, opgewekt en jeugdig symbool voor de toekomst, ontving uit de handen van vrijwilliger en parachutespringer Bart Stolk de fles champagne. Daarop sprak ze de traditionele zin “ik doop u Ya” en wens u en uw bemanning een behouden vaart’, waarna de champagnefles op het anker uiteenspatte. KLATS! Uit de handen van tienjarige doopster Yfke op het anker van Duurzaam Jacht.

Het hele Duurzaam Jacht team kijkt terug op een geweldige middag in het Jan Blanken droogdok. Reken maar dat we u op de hoogte blijven houden van de toekomstplannen van Ya! De komende tijd wordt het mijlen maken voor het nieuwste plezierjacht van Nederland en het enige Dick Koopmans ontwerp in haar soort.

Bron: Roel van Deursen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op