Divano Dorder ontvangt Koninklijke Erepenning

Divano Dorder uit Spijkenisse ontving vrijdag 17 november de Koninklijke Erepenning voor menslievend hulpbetoon. Commissaris van de Koningin Jaap Smit reikte de penning om 14.15 uur uit in Madurodam in Den Haag. Dit gebeurde tijdens Nationale Heldendag.

De Nationale Heldendag is een initiatief van het bestuur van de Stichting Carnegie Heldenfonds. Vanuit verschillende invalshoeken wordt op deze dag aandacht geschonken aan dapperheid en heldenmoed als bijzondere uitingen van goed burgerschap.

Het Thema van dit jaar is: er schuilt een held in iedereen. Tijdens de bijeenkomst in Madurodam worden helden gedecoreerd die veelal met gevaar voor eigen leven zich hebben ingezet voor een medeburger.

Op 16 juli 2017 heeft de heer Dorder in de metro twee mannen, die zich agressief gedroegen, in bedwang gehouden. Door zijn kalme en doortastende optreden wist de heer Dorder de andere passagiers gerust te stellen. Hierdoor kon de inmiddels gealarmeerde politie op het metrostation de twee mannen arresteren. De heer Dorder heeft door zijn optreden paniek, ongerustheid en erger onder de medereizigers voorkomen.

Op woensdag 6 september 2017 heeft Divano Jeremy Dorder uit handen van burgemeester Mirjam Salet hiervoor de Nissewaardpenning ontvangen. De Nissewaardpenning is bedoeld voor personen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de samenleving.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op