Dikkie Dik bezoekt de Boekenberg!

Van 24 januari t/m 3 februari worden in heel het land de Nationale Voorleesdagen gehouden. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor voorlezen aan jonge kinderen, zodat de kleintjes later grote lezers worden.

In Bibliotheek de Boekenberg wordt op dinsdagochtend 23 januari tijdens het Mamacafé alvast een voorproefje gegeven op het landelijke voorleesfeest. De dag daarna gaat het feest officieel van start met een voorleesontbijt. Niemand minder dan Dikkie Dik zal hierbij aanschuiven. In de middag zal het prentenboekfiguur ook aanwezig zijn bij het voorlezen.

Mamacafé
Voor (toekomstige) moeders en vaders met kinderen van 0 tot 4 jaar wordt er maandelijks een Mamacafé georganiseerd in Bibliotheek de Boekenberg. Op dinsdag 23 januari staat het café in het teken van de Nationale Voorleesdagen die een dag later van start gaan. ‘Ssst! De tijger slaapt’ van Britta Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar en staat deze ochtend centraal. Je bent samen met je baby of peuter van harte welkom!
Dinsdag 23 januari | 10.00-12.00 uur | Gratis

Voorleesontbijt
De kinderen en (groot)ouders kunnen op woensdagochtend 24 januari smullen van lekkere tijgerbroodjes terwijl zij luisteren naar het prentenboek van het jaar. Uiteraard komen de avonturen van Dikkie Dik ook aan bod en kun je na afloop gratis met de rode kater op de foto gaan. Vergeet niet een eigen camera mee te nemen.
Woensdag 24 januari | 10.00-11.30 uur | € 3,- per persoon

Voorleesmiddag
Lukt het je niet om bij het ontbijt te zijn? Wees niet getreurd, Dikkie Dik komt ’s middags nog naar de voorleesmiddag. Er zijn twee rondes namelijk om 14.00 en 15.00 uur. Het voorlezen duurt ongeveer 20 minuten. Daarna is gelegenheid om gratis met het prentenboekfiguur op de foto te gaan. Neem een eigen camera mee.
Woensdag 24 januari | 14.00 en 15.00 uur | Gratis

Kinderen gratis lid

Goed om te weten is dat kinderen gratis lid kunnen worden van de bibliotheek. Tijdens de Nationale Voorleesdagen ontvangen de kleintjes (t/m 6 jaar) zolang de voorraad strekt een cadeautje.

Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij de klantenservice in de bibliotheek of via www.deboekenberg.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op